Covid-19. Plantele ajută la combaterea pandemiei
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Specialistul desființează cea mai ”populară” teorie a conspirației
Specialistul desființează cea mai ”populară” teorie a conspirației
Pentru a satisface cererea globală de teste pentru determinarea prezenței proteinei ​​spike a SARS-CoV-2 în organism, biologul , Peter Constabel, de la Universitatea Victoria a apelat la o sursă neașteptată: o rudă a plantei de tutun.

Nicotiana benthamiana are o superputere neobișnuită și fascinantă: capacitatea de a produce rapid proteine ​​virale. Constabel, care face echipă cu biochimistul Alisdair Boraston, precum și cu bioLytical Laboratories and ImmunoPrecise Antibodies (Canada) lucrează pentru ca această putere a plantei să fiue pusă în slujba cercetării și a rezolva lipsa de proteine ​​spike COVID-19 necesare pentru testarea anticorpilor.

Testele anticorpilor, cunoscute și sub numele de teste serologice, pot detecta dacă corpul unei persoane a răspuns deja la o infecție precum COVID-19. Acest lucru permite unei persoane să știe dacă a avut o infecție în trecut și totodată permite oficialilor din domeniul sănătății și guvernelor să urmărească și să controleze răspândirea bolii. 

Citește și: Decontarea testelor COVID-19. Decizie de ultimă oră

Având în vedere numărul mare de cazuri asimptomatice de COVID-19, testele de anticorpi sunt un instrument esențial în lupta împotriva bolii. Cu toate acestea, producția la scară largă a acestor teste este foarte costisitoare, cât și consumatoare de timp, depinzând de producția de proteine ​​spike folosind culturi de celule pe animalele din laboratoare.

Această plantă care crește rapid poate oferi o soluție, permițând proteinei spike să fie produsă de plantele în sere. Poate fi păcălită să producă proteine ​​virale, cum ar fi proteina spike COVID-19, prin introducerea genelor virusului în plantă, folosind o bacterie ca vector. Pe măsură ce planta crește, produce proteinele virusului, care pot fi apoi extrase și purificate pentru utilizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel