Covid-19: Record de infectări în Coreea de Sud
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Datele obţinute în urma a circa 110.000 de teste de COVID-19 efectuate în Marea Britanie între 20 mai şi 7 iunie sugerează o dublare a infectărilor la fiecare 11 zile.
Datele obţinute în urma a circa 110.000 de teste de COVID-19 efectuate în Marea Britanie între 20 mai şi 7 iunie sugerează o dublare a infectărilor la fiecare 11 zile.
Coreea de Sud a anunţat un număr record de 950 noi cazuri de coronavirus sâmbătă, depăşind vârful de la sfârşitul lunii februarie de 909, în timp ce preşedintele a numit al treilea val de COVID-19 în ţară o "urgenţă", relatează Reuters.

Dintre cazurile raportate vineri de Agenţia de control şi prevenire a bolilor, 928 au fost cu transmitere locală şi 22 importate, ridicând totalul la 41.736 de infecţii cu 578 de decese.

Peste 70% din cazurile cu transmitere internă provin din Seul şi zonele învecinate, unde trăiesc aproximativ jumătate din 52 milioane de locuitori ai ţării.

"Este într-adevăr o situaţie de urgenţă", a declarat preşedintele Moon Jae-in, ordonând mobilizarea poliţiei, personalului militar şi medicilor din sistemul public în efortul de a reduce răspândirea în continuare a coronavirusului.

AVERTISMENT! Rusia: Nu mai beți ALCOOL

"Ne propunem să extindem (...) metodele de testare a coronavirusului (...), ca măsuri preventive pentru depistarea persoanelor infectate şi blocarea răspândirii", a adăugat Moon într-o postare pe Facebook.

Probabil că Coreea de Sud va înregistra o nouă creştere a numărului de cazuri
odată cu creşterea semnificativă a testelor, a notat el.

Al treilea val vine în ciuda regulilor de distanţare socială mai dure intrate în vigoare marţi, inclusiv închideri fără precedent a restaurantelor şi majorităţii altor afaceri. Ţara a raportat aproximativ 600 de cazuri pe zi în această săptămână.

Creşterea a fost o lovitură pentru sistemul lăudat de luptă împotriva pandemiei al Coreii de Sud, care a folosit testarea invazivă şi carantina pentru a estompa valurile anterioare fără lockdown-uri, menţinând infecţiile zilnice sub 50 pentru o mare parte a verii.

Numind acest val o criză, prim-ministrul Chung Sye-kyun a declarat vineri că va trimite aproximativ 800 de militari, poliţie şi angajaţi guvernamentali în fiecare district din metropola Seul pentru a ajuta la depistarea potenţialilor pacienţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Marea Britanie: Încep controalele la importurile din UE

O decizie dificilă, cu două tăișuri, ce vine la opt ani...

Cum reușește Airbus să cumpere titan din Rusia?

În ciuda sancțiunilor impuse Moscovei în urma invaziei...

Constelația europeană Galileo primește noi sateliți

Comisia Europeană, care tocmai a lansat, din Statele...

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel