COVID-19. Roche anunță rezultate promițătoare a unui nou tratament
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Compania elvețiană Roche este pe pe cale că pună la punct un tratament împotriva COVID-19
Compania elvețiană Roche este pe pe cale că pună la punct un tratament împotriva COVID-19
Grupul farmaceutic elvețian Roche a colaborat, pentru a dezvolta un cocktail experimental de tratamente, cu laboratorul american Regeneron.

Roche a adus un suflu nou de speranță, marți, 23 martie, după ce au dat publicității rezultatele unor studii clinice promițătoare pentru cocktailul experimental de tratamente care combină medicamentele casirivimab și imdevimab, studiu în cadrul căruia colaborează cu laboratorul american Regeneron, pentru pacienți ne-spitalizați, relatează Le Point.

Datele dintr-un studiu de fază III au arătat o reducere cu 70% a spitalizărilor sau deceselor la pacienții care nu au necesitat spitalizare, a declarat grupul elvețian într-un comunicat. Datele au arătat, de asemenea, o reducere a duratei simptomelor cu patru zile, reducându-le de la 14 la 10 zile, se spune în comunicatul Roche. Această rundă de studii clinice, care s-a concentrat pe pacienții cu risc crescut, a evaluat tratamentele în doze de 2400 mg și 1200 mg, a detaliat el.

SUA, îngrijorate din cauza datelor furnizate de AstraZeneca

Mai multe teste, încă în desfășurare

Acest tratament experimental este singura combinație de anticorpi monoclonali care își păstrează potența față de noile variante majore care apar, a declarat laboratorul elvețian în comunicatul de presă. "Numărul infecții continuă să crească la nivel global, cu peste trei milioane de cazuri raportate săptămâna trecută", a declarat Levi Garraway, director medical și director global de dezvoltare a produselor, și care  a mai spus că: "acest cocktail experimental de anticorpi ar putea, prin urmare, să ofere speranță pentru o terapie potențială nouă pentru pacienții cu risc crescut ”.

Rezultatele acestui test-pilot vor fi comunicate cu promptitudine autorităților sanitare și supuse spre examinare de către experții medicali cât mai curând posibil. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel