COVID-19. S-a inventat TESTUL care-i ajută în mod REAL pe medici
16 oct, 14:22, de  Simona Haiduc
Oamenii de știință din Marea Britanie au dezvoltat un test, o analiză capabilă să stabilească gradul de gravitate al bolii provocate de noul coronavirus la persoanele infectate. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Respiratory Research.
Un ajutor prețios pentru medici
Un ajutor prețios pentru medici

Testul se va efectua cu ajutorul unui profil din cinci citokine, aceste molecule de semnalizare celulară ce declanșează în sânge reacția de formare a leucocitelor (globule albe descrise de specialiști drept soldații organismului). 

Cercetătorii britanici au subliniat că o parte dintre pacienții cu forme severe de covid-19 sistemul imunitar reacționează violent la virusul păstruns în organism. Din această cauză se produce un număr mai mare de citokine. 

În acest caz, „furtuna de citokine” conduce la o inflamație ce dăunează celulelor și țesuturilor corpului și care provoacă adesea decesul pacienților. 

Citește și Covid-19. Parlamentarii slovaci, PEDEPSIȚI pentru că au vociferat

Acești pacienți trebuie, în opinia specialiștilor britanici, plasați imediat la terapie intensivă pentru a permite conectarea lor rapidă la aparatele de ventilare artificială a plămânilor. 

”Rezultatele noastre demonstrează că testarea pentru citokine chiar la locul unde persoana infectată se află sub îngrijiri medicale poate ajuta la stabilirea celei mai eficiente scheme de tratament”, a explciat unul dintre autorii studiului, medicul Tristan Clark. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

MEC: Peste 3.000 de unităţi de învăţământ fac cursuri online

Un număr de 3.014 unităţi de învăţământ din ţară îşi...

Vladimir Putin le face americanilor o oferă de NEREFUZAT

Președintele Vladimir Putin face o ofertă interesantă...

COVID-19. Vești EXTRAORDINARE de la AstraZeneca

Vaccinul produs de AtraZeneca și Universitatea Oxford a...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro