Cercetătorii de la University College London Hospitals (UCLH) NHS Trust testează terapia pentru a vedea dacă ar putea oferi protecție de urgență. Ideea este că tratamentul ar putea fi administrat persoanelor din gospodării sau unei secții de spital în care cineva s-a molipsit de Covid-19 și este prea târziu pentru a oferi celor din jurul persoanei infectate un vaccin, scrie The Times.
Terapia cu anticorpi ar putea conferi imunitate instantanee, ceea ce l-ar face un instrument vital în controlul focarelor. Dacă studiile se dovedesc a avea succes, anticorpul, cunoscut sub numele de AZD7442, ar putea fi folosit ca armă împotriva virusului începând cu luna martie 2021.
UCLH a injectat până acum 10 persoane ca parte a studiului, numit Storm Chaser, la noul său centru de cercetare a vaccinului după ce studiul a intrat în faza a treia pe data de 2 decembrie. Scopul este de a testa noul tratament pe 1.125 de persoane la nivel global.
Citește și: Pacienții cu COVID-19 avertizați: Există acest PERICOL uriaș
Persoanele din gospodării, case de îngrijire sau secții de spital unde există o persoană deja infectată cu Covid-19 ar putea fi injectate cu acest medicament pentru a se asigura că restul oamenilor nu se infectează.
Ar putea fi administrat și studenților, printre care virusul s-a răspândit rapid deoarece trăiesc, studiază și socializează împreună.
Separat, oamenii de știință au început, de asemenea, un al doilea studiu clinic numit Provent, pentru a examina posibilitatea utilizării anticorpului pentru persoanele care nu pot beneficia de vaccinări, cum ar fi pacienții cu un sistem imunitar compromis sau cei cu risc crescut de infecție cu Covid-19 din cauza unor factori precum vârsta și condițiile existente.
Aceste doua studii clinice sunt un plus important pentru testarea noilor abordari terapeutice, deoarece tratamentele cu anticorpi pot oferi o alternativa grupurilor de pacienti care nu pot beneficia de un vaccin, cum ar fi pacientii imunodeprimați.
Anticorpul AZD7442 a fost dezvoltat de compania farmaceutică AstraZeneca, care a creat, de asemenea, un vaccin cu Universitatea Oxford.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Românii se confruntă cu cele mai mari rate ale sărăciei...
Vladimir Putin se află sub presiunea mediului de afaceri...
Meta face pași înapoi înainte...
Antal Rogán, un oficial de rang...
Belgradul a introdus transportul public gratuit pentru...
Elon Musk lansează...
Analistul financiar Adrian...
Preşedintele ales al SUA,...
O creștere a prețurilor pe termen scurt pare tot mai...
Prețurile rămân ridicate în a doua zi a săptămânii.
Banca Naţională a României (BNR) lansează în licitaţie...
Fuziunea are scopul de a crea o companie lider în...
Valoarea Indicatorului Social de Referință (ISR) va...
După invazia rusă din 2022, companiile ucrainene care...
Consumer Electronics Show (CES)...
Botezat Rotunbot RT-G, dispozitivul este capabil să...
Ratele ridicate ale dobânzilor și cererea scăzută pun în...
După schimbările de guvernanță...
Într-unul dintre episoadele...
Grupaj de ştiri.
Europa își consumă rezervele de...
Turismul din Bulgaria a înregistrat rezultate record în...
Programul nuclear al Iranului...
Administrația Biden pregătește noi sancțiuni economice...
Premierul Norvegiei critică...
Diplomatul de rang înalt al...