COVID-19. Testarea rectală în aeroporturi, obligatorie în această țară

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Testarile anale devin obligatorii
Testarile anale devin obligatorii
Decizia de a generaliza testarea rectală a pasagerilor din aeroporturi riscă să devină o sursă suplimentară de tensiuni a Chinei cu restul lumii.

La sfârșitul lunii februarie, doi diplomați americani s-au plâns că au fost supuși unui screening anal pentru Covid-19, lucru care au fost apoi negat de Beijing. Dar, conform informațiilor din cotidianul britanic The Times, această metodă de testare ar putea deveni acum obligatorie pentru toți călătorii străini care sosesc în țară.

Unii medici consideră că utilizarea unui tampon anal este o metodă mai fiabilă decât celelalte soluții utilizate pentru detectarea Covid-19. 

Infecția ar rămâne vizibilă mai mult în anus decât în ​​tractul respirator. Screening-ul rectal ar reduce astfel rata falselor negative. După cum arată Reuters, aceste teste sunt deja obligatorii pe aeroporturile din mai multe orașe precum Beijing și Shanghai, dar și în portul Qingdao. 

Însă această soluție aleasă de China pentru a controla epidemia este mai mult decât una controversată, deoarece este considerată umilitoare, notează Le Point.

Citește și: Pașaport de vaccinare. Comisia Europeană este pro

Japonia protestează

Marți, 2 martie, Tokyo a cerut Chinei să nu efectueze testările anale COVID-19 asupra cetățenilor japonezi. Autoritățile deplâng în special ”suferința psihică” cauzată de proces. O cerere oficială a fost trimisă în China prin intermediul ambasadei japoneze de la Beijing. 

Metodele de testare chineze sunt ”bazate pe știință” și ”în conformitate cu evoluția situației epidemiologice și a legilor și normelor în vigoare”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, întrebat despre această chestiune, relatează AFP.

Cu toate acestea, acest tip de test nu este aplicat doar străinilor. În ianuarie deja, autoritățile chineze din mai multe orașe au recurs la acest tip de testare în fața unui focar de cazuri infecțioase. 

În Galicia, Spania, se folosește această metodă în spitale însă metoda este rezervată în mod special pacienților cu intubare critică pentru care nu este posibil să se efectueze un test nazal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Service auto / Foto: Freepik
Calcule / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / FOTO: Facebook
Santorini
OPEC
Adrian Tănase, directorul BVB / FOTO: Facebook BVB
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Flickr
Mircea Fechet
Sam Altman / FOTO: Wikipedia
Olaf Scholz, cancelarul Germanisi / Foto: Bundestag

Germania, în pragul unui război comercial cu SUA

Olaf Scholz, a spus în timpul unui discurs în...

În supermarket / FOTO: Freepik
Bursa de Valori București
Paie. Foto: pexels.com
Un bijutier studiază un diamant
Vicepreședintele SUA, J.D.Vance / FOTO: https://www.facebook.com/VicePresident?locale
Tratament balnear
Un ajutor extraordinar
Justin Trudeau / FOTO: Facebook

Trudeau către Trump: Dacă nu există înțelegere, vom răspunde

Canada pregătește o ripostă la tarifele americane.

Foto: Oana Pavelescu
Instalație de gaz metan
Semnare documente
Mână care ține cheile unei locuințe / Foto: Freepik
Într-unul din laboratoarele Novartis / FOTO: https://www.novartis.com/news/media-library
Inteligența Artificială / sursa foto: Freepik.com

pixel