Covid-19. Tratament extrem de eficient, ieftin și ușor de administrat
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Se conturează un tratament ieftin și extrem de eficient
Se conturează un tratament ieftin și extrem de eficient
Un anticorp monoclonal puternic neutralizant, pe care cercetătorii l-au denumit AR-711, descoperit la pacienții convalescenți, a eliminat cu succes virusul SARS-CoV-2 într-un studiu efectuat pe animale infectate.

Dezvoltatorii de la Aridis Pharmaceuticals spun că potența AR-711 cât și administrarea acestuia direct în plămâni prin inhalare ar facilita un tratament cu acoperire mai largă și care se poate administra și celor cărora tratamentul nu se poate face parenteral.

Compania spune că tratamentul inhalabil poate fi autoadministrat folosind o mare varietate de nebulizatoare disponibile în comerț pentru a facilita o acoperire mai largă în medii nespitalicești și la o scară care nu poate fi realizată folosind tratamente convenționale prin perfuzie pentru pacienții internați, notează europeanpharmaceuticalreview.com

Europa a devenit EPICENTRUL PANDEMIEI

În studiul pe animale, hamsterii au fost pre-infectați cu SARS-CoV-2 înainte de o singură expunere prin inhalare a aerosolilor lichizi AR-711. Anticorpul a eliminat virusul SARS-CoV-2 detectabil la toate nivelurile de doză testate, cu cea mai mică doză depusă de plămâni de 0,03 mg / kg.

Asa cum se asteptau cercetătorii, combinarea unui anticorp monoclonal extrem de puternic cu livrare directa în plămâni, care este principala țintă a SARS-CoV-2, a atins o eficacitate impresionanta în aceste testări. 

Având în vedere datele încurajatoare privind siguranța utilizării de către oameni a acestui anticorp monoclonal anti-infecțios și efectele puternice obținute în testările pre-clinice ca tratament terapeutic, cercetătorii intenționează să evalueze tratamentul terapeutic folosind AR-711 la pacienții cu COVID-19 nespitalizați cu forme ușoare până la moderate într-un studiu global care să fie lansat în prima jumătate a anului viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel