Deschizător de drum a fost Kaiser Permanente Washington Research Institute, din Seattle, care a început să testeze 45 de voluntari adulți cu stare bună de sănătate. Celelalte două sunt Beijing Institute of Biotech și Universitatea Oxford din Marea Britanie. Dar rezultatele vor veni, probabil, în câteva săptămâni.
”Cu toate aceste vaccinuri, oamenii devin confuzi și întreabă: ”Bine, bine și care va fi, într-un final?”, comentează Doborah Fuller, profesor de microbiologie la facultatea de medicină a Universității din Washington. În opinia expertului american, ”va fi nevoie de mai multe vaccinuri pentru a stopa definitiv pandemia de coronavid”.
De ce? Explicația este simplă: ”Pacienții reacționează diferit la vaccin”, arată Fuller. ”Spre exemplu, un vaccin ce poate funcționa cu succes la tinerii adulți, nu poate fi la fel de eficient la persoanele de vârstă mai înaintată sau la cele care suferă de alte afecțiuni”, adăugă specialista din Statele Unite.
Citește și Bila magică împotriva covid-19? Un tratament care prinde aripi
Fuller precizează că factorul politic va juca un rol important după ce se va reuși dezvoltarea primului vaccin. Dacă acest lucru se va întâmpla în Statele Unite, tratamentul va fi distrobuit, înainte de toate, în SUA și numai după aceea vor demara negocieri cu alte state legate de brevete sau prețuri. La fel va proceda China sau orice altă țară capabilă să obțină un astfel de vaccin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...