Covid-19. Vaccinul Universității Oxford, în pericol. Care este cauza
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
S-a ajuns într-o situație bizară
S-a ajuns într-o situație bizară
La sfârșitul lunii aprilie, Universitatea Oxford a anunțat că lucrează la un vaccin împotriva covid-19, având ca obiectiv să producă primele doze începând cu luna septembrie. Un proiect care a trezit mari speranțe la nivel mondial, dar care devine tot mai incert din cauza numărului scăzut de persoane contaminate, scrie presa internațională.

”Noul coronavirus este pe cale să dispară prea rapid în Marea Britanie”, a declarat pentru Daily Telegraph, Adrian Hill, profesorul care conduce echipa de cercetători. ”În aceste condiții, faza testelor nu are decât 50% șanse să fie încununată de succes”, a atras atenția expertul britanic. 

Intervievat de jurnaliști, el a precizat că ”zece mii de persoane au fost recrutate pentru a testa vaccinul, iar jumătate dintre ele vor primi placebo. Dintre toate aceste persoane, mai puțin de 50 ar urma să primească virusul. Dacă, în final, mai puțin de 20 vor fi contaminate, rezultatele obținute în această fază s-ar putea dovedi inutile”, a explicat profesorul britanic. 

Citește și Valul doi al epidemiei. Israel măsoară ”imunitatea colectivă”

Prin urmare, dacă în urmă cu câteva săptămâni, șansele de a obține vaccinul în septembrie erau de 80%, astăzi ele au scăzut la 50%. ”Suntem într-o situație bizară, pentru că am ajuns să ne dorim ca virusul să mai rămână ceva timp printre noi”, a spus Adrian Hill, menționând că rezultatele testelor din luna aprilie au fost pozitive. 

Merită menționată că Washingtonul a investit 1,2 miliarde de dolari în proiectul Universității Oxford pentru a produce 400 milioane de doze de vaccin. Miza este extrem de mare, iar presiunile se intensifică pentru echipa de cercetători din Marea Britanie.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel