Credite medicale. Oferta băncilor din România pe acest segment
03 apr, 00:04, de  Mara Ivan
Puțini sunt cei care, acum, se gândesc la credite. Pandemia de coronvanaris, cu toate implicațiile și restricțiile ei,a schimbat, pentru o perioadă, prioritățile românilor. Dar când, pe două, trei sau patru luni, viața va reveni încet la normal, atenția publicului se va îndrepta cu siguranță spre ceea ce oferă băncile din România pe linie de credite medicale. 
Informații care trebuie cunoscute
Informații care trebuie cunoscute

CEC Bank 

Destinatia creditului: Finantarea costurilor aferente oricaror tratamente medicale

Clienti eligibili: Persoane fizice cu varsta de peste 18 ani, care realizeaza venituri certe, cu caracter de permanenta pe toata durata de creditare.

Creditul pentru scopuri medicale poate fi contractat atat de catre pacienti, cat si de catre rudele lor de gradul I sau II

Varsta clientului la data rambursarii finale a creditului: maximum 70 ani

Moneda: Lei

Perioada de creditare: 5 ani

Perioada maxima de tragere: 30 zile calendaristice

Nu sunt permise trageri partiale, creditul urmand a fi utilizat integral, intr-o singura transa, numai prin virament in contul prestatorului de servicii medicale

Perioada maxima de gratie: 360 zile calendaristice, pentru creditele acordate pe termen mediu

Tipuri de venituri acceptate de banca: venituri nete certe cu caracter de permanenta (salarii, pensii, activitati agricole, activitati independente, chirii, dividende, contracte de colaborare, drepturi intelectuale etc.)

Nivelul maxim al creditului: 30.000 lei

Aportul propriu al clientului: nu este obligatorie constituirea aportului propriu

Rambursarea creditului: in rate lunare

Dobanda
- variabila: 5,36% (IRCC + 3,00 p.p.).

Nivelul actual al indicelui IRCC luat in calcul este in prezent de 2,36%, in baza cotatiei aferente trimestrului III 2019, publicate in data de 31 decembrie 2019 pe site-ul Bancii Nationale a Romaniei.

Dobanda se modifica trimestrial la datele de 1 ianuarie, 1 aprilie, 1 iulie si 1 octombrie ale anului sau in prima zi lucratoare imediat urmatoare zilei de intai a trimestrului, in cazul in care data de intai a trimestrului este zi nelucratoare, in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta nr. 19/2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative. Indicele este publicat trimestrial de catre Banca Nationala a Romaniei pe site-ul Institutiei si este calculat in conformitate cu Regulile privind calcularea si publicarea indicelui zilnic si al indicelui de referinta trimestrial reglementati de OUG 19/2019.

Comisioane
Comision de analiza dosar: 0 lei
Comision de administrare credit: 20 lei (lunar, in suma fixa)

Alte elemente de cost care nu intra in calculul DAE, respectiv:
- inscrierea/prelungirea/modificarea (dupa caz) si radierea garantiei reale mobiliare asupra soldurilor creditoare prezente si viitoare ale conturilor curente ale clientului/codebitorilor si ale conturilor de card de debit ale clientului la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare

BRD oferă creditul pentru tratamente medicale 

PERIOADĂ DE GRAŢIE

parţială, până la 6 luni (creditul fără ipotecă imobiliară), în care se plătesc doar dobânda, comisioanele şi prima de asigurare

10 DE ANI
perioada maximă de creditare

ZERO
avans

Finanţare până la 130.000 Lei sau până la 30.000 Euro fără garanţii.

Creditul poate fi contractat şi de un alt membru al familiei tale.

DE CE VENITURI AI NEVOIE PENTRU A OBŢINE ÎMPRUMUTUL?
Se acceptă o gamă largă de venituri: de la salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii, până la venituri din activităţi independente. Poţi obţine o sumă mai mare dacă aduci şi veniturile a maximum 3 co-împrumutaţi.

CUM POȚI STA LINIȘTIT PE TOATĂ DURATA CREDITULUI?
Eşti în siguranţă pe întreaga perioadă de creditare prin încheierea unei asigurări de viaţă care îţi oferă ţie şi familiei tale protecţie în cazul unor evenimente neprevăzute (somaj, incapacitate temporară de muncă, invaliditate totală şi permanentă din orice cauză sau deces din orice cauză). Asigurarea se încheie în momentul semnării contractului de credit pentru întreaga perioadă de creditare. Plata acestei prime presupune un efort minim, deoarece ea se plăteşte lunar împreună cu rata de la credit.

La Banca Transilvania există Creditul Pacient

Sanatatea trebuie sa fie intotdeauna pe primul loc. Ne dorim sa ai atata grija de tine incat sa nu fie niciodata nevoie sa ne intalnim pentru a-ti acorda acest credit. Sincer. Dar daca, totusi, se intampla suntem pregatiti sa iti oferim urmatoarele:

- bani pentru ingrijirea medicala, inclusiv tratamente cu medicamente – pentru tine sau rudele tale de gradul I si II
- o suma de pana la 50.000 euro (sau echivalent lei) – pentru un credit garantat cu ipoteca imobiliara
- perioada lunga de creditare – maximum 10 ani pentru credite fara garantie imobiliara si maximum 20 de ani pentru credite cu garantie imobiliara
- comision de rambursare anticipata 0

Inainte de toate, trebuie sa stii ca iti putem oferi 2 tipuri de credite:

1. Creditul Pacient fara ipoteca imobiliara (pe o durata de 10 ani, pana la 10.000 euro sau echivalent in lei)
2. Creditul Pacient garantat cu ipoteca imobiliara (pe o durata de 20 ani, pana la 50.000 euro sau echivalent in lei)

Dobanda pentru Creditul Pacient fara ipoteca imobiliara este de 9,19%* (IRCC + 6,75 pp) pentru un credit in lei si 6,21% (EURIBOR6M + 6,5 pp) pentru un credit in euro.
Dobanda pentru Creditul Pacient garantat cu ipoteca imobiliara este de 6,69%* (IRCC + 4,25 pp) pentru un credit in lei si 5,21% (EURIBOR6M + 5,5 pp) pentru un credit in euro.

Dobanda este variabila in functie de indicii de referinta IRCC sau EURIBOR 6M si este formata din marja si rata de referinta.

Exemple reprezentative:

Pentru Creditul Pacient fara ipoteca imobiliara in valoare de 10.000 lei, contractat pe o perioada de 5 ani (60 rate lunare) cu dobanda variabila pe toata perioada de creditare 9.11% compusa din IRCC (2.36%) + marja fixa 6.75%, platești o rata lunara de 208.12 lei. In acest caz, DAE (Dobanda Anuala Efectiva) va fi de 10.45% costul total al creditului este de 2,752.78 lei, iar valoarea totala de platit va fi 12,752.78 lei.

Pentru Creditul Pacient cu ipoteca imobiliara in valoare de 200.000 lei, contractat pe o perioada de 20 ani (240 rate lunare) cu dobanda variabila pe toata perioada de creditare de 6.61% compusa din IRCC (2.36%) + marja fixa 4.25%, platești o rata lunara de 1,504.13 lei. In acest caz, DAE (Dobanda Anuala Efectiva) va fi de 6.92% costul total al creditului este de 163,455.12 lei, iar valoarea totala de platit va fi 363,455.12 lei.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

BNR va lansa o MONEDĂ NOU. Află care este MOTIVUL

Banca Naţională a României va lansa în circuitul...

Igienizantul de mâini poate fi mortal. Studiu

Pandemia a produs o serie de modificări în...

GCS. Bilanț. RECORD de DECESE în România

Până astăzi, 3 decembrie, pe teritoriul României, au...

Curs valutar. LEUL s-a depreciat în raport cu EURO

Moneda naţională s-a depreciat joi în raport cu euro,...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro