Crescătorii de oi primesc mai mulți bani de la Guvern. Ce trebuie să facă
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Crescatori de oi
Crescatori de oi
Guvernul a aprobat, joi, extinderea de la 30 septembrie la 21 octombrie a termenului până la care fermierii pot valorifica lâna, în cadrul unui program de ajutor de minimis prin care primesc 2 lei pe kilogram.

Astfel, în şedinţa de joi a Guvernului a fost aprobată o Hotărâre ce modifică şi completează HG nr.500/2017 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii".

Programul de susținere a tomatelor. Ce se întâmplă cu subvențiile

Actul normativ adoptat astăzi prelungeşte perioada de cerere pentru anul 2019, respectiv perioada în care se valorifică lâna, de la 30 septembrie până la data de 21 octombrie 2019, inclusiv. Depunerea documentelor justificative pentru obţinerea sprijinului financiar se poate realiza până la data de 1 noiembrie 2019.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis în anul 2019 se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale cu încadrarea în bugetul aprobat Direcţiilor pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti pe anul 2019 cu această destinaţie, din bugetul repartizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În şedinţa Guvernului din 24 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre prin care se reglementează valoarea sprijinului financiar acordat crescătorilor de ovine pentru anul 2019, reprezentând ajutor de minimis, aceasta crescând de la 1 leu la 2 lei/kg lână comercializată.

Programul privind comercializarea lânii a început de asemenea în 2017, iar acesta a suscitat interesul a 32.328 de fermieri, peste 15.000 tone de lână fiind colectată. România ar putea colecta o cantitate de aproximativ de 36.000 de tone, în condiţiile în care deţine un efectiv de circa 11,4 milioane capete ovine, scrie într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, remis Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel