Creștere importantă pe o piaţă cheie. Cum procedează marile companii
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
RBOR la trei luni continuă să scadă
RBOR la trei luni continuă să scadă
Serviciile de salarizare sunt un segment tot mai important pentru companii, iar volumul total ar putea ajunge anul acesta la 35 de milioane de euro, în creştere cu 25% comparativ cu 2018.

Companiile se află, în prezent, într-o adevărată cursă de optimizare a costurilor, astfel că recurg la serviciile unor furnizori de servicii de salarizare, ceea ce simplifică destul de mult activitatea unei companii. în domenii precum producție, retail sau constructii, soluția servicilor de salarizare este căutata având în vedere fluctuatiile de personal.

”Companiile sunt astăzi într-o adevărată cursă de optimizare a costurilor, iar în 2018 am asistat la un avânt considerabil al angajărilor. Acestea vor fi motoarele pieţei de profil în 2019. Este o perioadă bună pentru piaţa de payroll şi pentru că tot mai multe companii doresc să se protejeze de modificările legislative frecvente şi de fluctuaţia de personal din departamentul de HR apelând la un furnizor extern pentru aceste servicii”, a comunicat Paylex, unul dintre furnizorii de astfel de servicii.

Volumul a crescut considerabil

Volumul de activitate în companiile de payroll a crescut cu 20% în ianuarie, comparativ cu decembrie, ca urmare a modificărilor legislative privind modificarea salariului minim apărute în decembrie 2018.

Foarte multe modificări au fost operate pentru companiile din construcţii şi producţie, care au mulţi angajaţi la nivelul salariului minim.

”Companiile care apelează la externalizarea serviciilor de salarizare plătesc aceleaşi abonamente lunare la firme de profil, costurile fiind stabilite prin contracte ce se bazează pe o anumită predictibilitate legislativă”, spun cei de la Paylex.

Citește si: Bani în plus de la angajator. 6 metode prin care vi se poate suplimenta salariul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel