Creșterea economică a SUA a încetinit în primul trimestru al anului
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Dolari
Dolari
Economia americană a crescut mai lent în primul trimestru decât se estimase anterior, în urma unor revizuiri în scădere a cheltuielilor de consum, a anunțat joi Departamentul Comerțului.

Produsul intern brut a crescut cu 1,3% din ianuarie până în martie, în scădere față de estimarea anticipată de 1,6% și considerabil mai lent decât ritmul de 3,4% din ultimele trei luni ale anului 2023, relatează Reuters.

Revizuirea în scădere a creșterii din primul trimestru a urmat unei încetiniri recente a citirilor privind vânzările cu amănuntul și cheltuielile pentru echipamente.

Inflația din SUA din primul trimestru a fost revizuită în scădere la 3,3% de la 3,4%. După ce s-a relaxat în cea mai mare parte a anului trecut, inflația a fost totuși mai mare decât era de așteptat pentru începutul anului 2024, determinând Fed să amâne așteptările privind momentul în care vor putea să relaxeze ratele dobânzilor.

Revizuirea în scădere a PIB-ului duce rata de creștere din primul trimestru la cel mai scăzut nivel din al doilea trimestru al anului 2022, când economia s-a contractat, și lasă producția sub rata de 1,8% pe care oficialii Fed o consideră ca fiind potențialul său pe termen lung, neinflaționist.

Cu toate acestea, nu se așteaptă ca începutul slab al anului să persiste în cel de-al doilea trimestru, datorită, în parte, rezultatelor bune de pe piața muncii.

Piața forței de muncă se reechilibrează în mod constant în urma majorărilor ratei dobânzii în valoare de 525 de puncte de bază ale Rezervei Federale din martie 2022 pentru a încetini cererea în economia globală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel