Criza apei amenință creditul suveran al Indiei

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Apă / FOTO: Freepik
Apă / FOTO: Freepik
Agravarea penuriei de apă din India, determinată de consumul ridicat pe fondul creșterii economice rapide și a frecventelor dezastre naturale, poate avea un impact negativ asupra solidității creditului suveran al țării, a avertizat agenția Moody's Ratings.

În fiecare vară, când consumul crește în ferme, la birou sau acasă, dar oferta rămâne aceeași, milioane de indieni se confruntă cu o penurie de apă. Valul prelungit de căldură din acest an a agravat deficitul, inclusiv la Delhi și în centrul tehnologic din sudul Bengaluru.

Pe termen lung

„Această situație dăunează stării de sănătate a creditului suveran, precum și sectoarelor mari consumatoare de apă, cum ar fi producătorii de energie pe bază de cărbune și producătorii de oțel”, a explicat Moody's Ratings. ”Pe termen lung, investițiile în managementul apei pot atenua riscurile legate de potențialele deficite de apă”, a adăugat agenția.

Potrivit Ministerului Resurselor de Apă, disponibilitatea medie anuală a apei pe cap de locuitor a Indiei ar urma să scadă, până în 2031, la 1.367 de metri cubi, de la 1.486 de metri cubi în 2021. Un nivel sub 1.700 de metri cubi indică stresul hidric, 1.000 de metri cubi fiind pragul pentru deficitul de apă, potrivit ministerului.

Bătălia pentru apă

„Scăderea rezervelor de apă poate perturba producția agricolă și operațiunile industriale, ducând la inflația prețurilor la alimente și la reducerea veniturilor întreprinderilor și comunităților afectate, provocând în același timp tulburări sociale”, a spus Moody’s. Această situație poate exacerba, la rândul său, volatilitatea creșterii indiene.

Industrializarea și urbanizarea vor intensifica competiția pentru apă între întreprinderi și rezidenți, este de părere agenția de rating. Piața finanțelor durabile din India poate oferi întreprinderilor și guvernelor regionale un mijloc vital de strângere de fonduri. Moody's atribuie în prezent un rating Baa3 Indiei, cu o perspectivă stabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
Oameni pe strada / Foto: Freepik
Ministerul Finanțelor
Florin Jianu
Bani. Freepik.com
Proiect / Foto: Freepik
Consiliul Concurenței / Foto: DCBusiness

Protest spontan la Consiliul Concurenţei

Protest spontan al angajaţilor Consiliului Concurenţei,...

Freepik.com
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cumpărături online / FOTO: Freepik
BVB
Birou. Freepik.com
Foto: Pexels.com
Comisia Europeană propune reducerea folosirii gazelor în UE cu 15%
Dolari. Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Daniel Torok
Dragos Anastasiu / Foto: gov.ro
Alexandru Nazare
ANAF

ANAF urmează să aibă un nou șef

Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...

Bancnote
Noile telefoane Nothing
Bogdan Ivan și partenerii kazahi
Bursa de Valori București
Registrul Auto Roman
Ciprian Tătărușanu și Alin Dobre
George-Sergiu Niculescu

pixel