Criza covid-19. UE modifică regulile și oferă o nouă facilitate
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Va fi însă ultima opțiune
Va fi însă ultima opțiune
Comisia Europeană intenţionează să faciliteze guvernelor preluarea de pachete de acţiuni la companiile cele mai afectate de pandemia de coronavirus, transmite Bloomberg. Executivul comunitar a trimis guvernelor statelor membre o serie de propuneri vizând relaxarea regulilor care se aplică cheltuielilor de stat în timpul pandemiei de Covid-19.

Comisia intenţionează să introducă noi reguli săptămâna viitoare, pentru a permite recapitalizarea companiilor care au nevoie de acest lucru, însă a subliniat că preluarea de participaţii de către guverne "ar trebui să rămână ultima opţiune" deoarece poate avea un impact semnificativ asupra competiţiei.

Orice participaţii vor trebui însoţite de "condiţii clare cu privire la intrarea statului, remuneraţie şi ieşirea din companiile afectate, prevederi stricte privind guvernanţa şi măsuri adecvate pentru a limita potenţialele distorsiuni aduse competiţiei", a subliniat Comisia Europeană.

Citește și Orban, despre sărbătorile pascale: Nu e loc de relaxare

Potrivit surselor citate de Bloomberg, Guvernul francez intenţionează să acorde un sprijin semnificativ pentru compania aeriană Air France-KLM, care negociază deja obţinerea de garanţii guvernamentale în valoare de aproximativ şase miliarde de euro. Franţa şi Olanda sunt cei mai mari acţionari de la compania aeriană Air France-KLM. De asemenea, compania aeriană germană Lufthansa AG este supusă la presiuni pentru a vinde un pachet de acţiuni către guvernul german.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel