Criza criptomonedelor: "Spirala morții" i-a speriat pe politicienii americani
Autor: Simona Haiduc | 18 mai 2022, 18:10
Criza criptomonedelor a încurcat multe socoteli
Criza criptomonedelor a încurcat multe socoteli
Sectorul criptomonedelor încearcă în zadar să-și revină în această săptămână. Prăbușirea stablecoins și prăbușirea Terra au provocat fuga investitorilor în acest sector.

După așa-numita "spirală a morții", "investitorii vor fi nerăbdători să vadă dacă token-urile își pot menține nivelul de preț cel puțin în următoarele zile", spune Simon Peters, analist de criptomonede la eToro.

"Ultima dată când piața s-a confruntat cu o astfel de adversitate a fost prăbușirea din 2018. Dar compoziția pieței este foarte diferită astăzi față de cea de acum patru ani. Investitorii instituționali reprezintă acum o proporție mult mai mare din piață, ceea ce a avut deja un impact observabil nu numai asupra prețurilor, ci și asupra modului în care se mișcă piața", adaugă acest expert.

În orice caz, există o îngrijorare tot mai mare la cel mai înalt nivel cu privire la sectorul criptomonedelor. Președintele Comisiei americane pentru valori mobiliare și burse (SEC), Gary Gensler, și-a reiterat intenția declarată anterior de a reglementa bursele de criptomonede și platformele de împrumut.

"Este nevoie de o mai mare protecție a investitorilor pentru aceste burse de criptomonede. Investitorii cumpără, vând și împrumută în fiecare zi active cripto în valoare de 100 de miliarde de dolari", a adăugat Gensler.

Între timp, secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a îndemnat din nou Congresul să adopte cât mai curând posibil un nou cadru de reglementare pentru acest sector. Experții sugerează că am putea vedea noi reglementări în câteva săptămâni.

Bitcoin încearcă în aceste zile să recupereze pozițiile pierdute, după o ultimă săptămână fatidică pentru acest sector, în urma prăbușirii Terra (LUNA). Bitcoin a înregistrat pierderi în această săptămână, după ce a scăzut cu 15% în săptămâna precedentă. De la începutul lunii mai, bitcoin a pierdut 20% din valoarea sa.

Potrivit lui Peters, ”având în vedere că sunt în derulare tranzacții ale unor importante instituții financiare globale, sectorul are potențialul de a continua să se îmbunătățească, în ciuda provocărilor legate de evaluare".

Analiza tehnică

"Din punct de vedere tehnic, ne aflăm într-un moment foarte delicat pentru BTC. Sub presiune în zona de 29.000-30.000 de dolari, pesimismul ridicat existent pare să indice drumul spre reperul cheie de 20.000 de dolari", spune Javier Molina, purtător de cuvânt al eToro.

"Deși prețurile și-au revenit de la nivelul de 25.000 de dolari, răul este făcut și există un risc ridicat de a reveni la acest reper anterior. Cu toate acestea, pentru moment, se pare că 30.000 de dolari vor fi vânduți la prețul aurului și, având în vedere că au fost lichidate atât pozițiile cu efect de pârghie bearish, cât și bullish, investitorii așteaptă repere pentru mișcarea prețurilor", a adăugat expertul.

"Pe partea de sus, 35.000 de dolari marchează prima rezistență care va fi depășită. Pe partea descendentă, minimele din această săptămână nu trebuie ratate și, în cazul unui atac asupra zonei de rezistență, trebuie urmărite volumele, care, din nou, au revenit la minimele de la sfârșitul săptămânii trecute", conchide Molina.

Citește și Realizezi câștiguri din NFT-uri? Ce obligații fiscale ai, ce trebuie să plătești

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

S-a aflat ce funcție are la BNR de fapt astroloaga Minerva

În urmă cu câteva zile a ajuns în spațiul public...

Ucraina a intrat în incapacitate de plată

Două importante agenţii internaţionale de evaluare...

Romgaz are o nouă conducere pentru următoarele patru luni

Consiliul de Administrație al S.N.G.N. Romgaz S.A. s-a...

Seceta a lovit și un oraș din nordul Canadei

Oraşul Iqaluit din nordul Canadei a declarat vineri...

Rușii caută un nume pentru lanțul Starbuck. Ce a ieșit FOTO

Fiecare cu misiunea lui. Președintele Putin luptă...

Spania: O nouă grevă la Easyjet în acest weekend

Piloții companiei aeriene spaniole au anunțat o nouă...

Rompetrol Rafinare, profit de peste 58 milioane de dolari

Rompetrol Rafinare a înregistrat, în perioada ianuarie -...

Chinezii investesc peste 7 miliarde de euro în Ungaria

Grupul chinez CATL a anunţat vineri că va construi în...

Trase de urechi de BNR, băncile au scăzut ROBOR-ul sub 8%

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

UE ar putea apela la compania SpaceX a lui Elon Musk

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a demarat discuţiile...

Curs valutar. Leul se revigorează față de euro și dolar

Moneda naţională s-a apreciat, vineri, în raport cu...

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?