Eugen Rădulescu (BNR): Deficitul României, ca cel al unei țări aflate în război
Deficitul bugetar al României...
"Trebuie să lucrăm împreună pentru a reduce consumul, în așa fel încât să recăpătăm un spațiu de manevră", au declarat directorii executivi ai Engie, EDF și Total într-o scrisoare deschisă publicată de săptămânalul Journal du Dimanche, conform Reuters.
Scrisoarea invocă scăderile puternice ale livrărilor de gaze rusești, precum și producția limitată de electricitate din cauza problemelor de întreținere.
Franța își propune să își umple instalațiile de stocare a gazelor până la începutul toamnei, a declarat joi premierul Elisabeth Borne. În prezent, depozitele de gaze ale țării sunt pline în proporție de 59%.
Invazia Rusiei în Ucraina a aruncat lumina reflectoarelor asupra dependenței Europei de gazul rusesc, ceea ce a provocat o luptă pentru găsirea unor surse alternative de energie, potrivit Mediafax.
Presa franceză a relatat în martie că guvernul se află în discuții cu TotalEnergies în vederea creșterii capacității de a primi GNL, după ce Statele Unite au declarat că sunt pregătite să crească livrările către Europa.
"Luarea de măsuri încă din această vară ne va permite să fim mai bine pregătiți la începutul iernii viitoare, în special pentru a ne păstra rezervele de gaz", au declarat directorii companiilor energetice, adăugând că eforturile de limitare a consumului ar trebui să fie "imediate, colective și masive".
Franța și-a prelungit recent mecanismul de reglementare a prețurilor la gaze până la sfârșitul anului. Programat inițial să funcționeze până la sfârșitul lunii iunie, sistemul este menit să limiteze efectele creșterii prețurilor la energie asupra puterii de cumpărare a cosumatorilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.