Verdict analişti: Criza se amână
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
A fost ceea ce așteptau analiștii: niște rezultate financiare trimestriale bune ale marilor bănci americane. Și au venit, anihilând, oarecum, starea de panică și pesimismul care au învăluit, începând de miercuri, bursele de peste Ocean. E adevărat, nu toți indicii au revenit pe roșu, dar deprecierea a fost nesemnificativă comparativ cu prăbușirile din ultimele două zile. Cu alte cuvinte, o nouă criza financiară se amână. Pentru moment, cel puțin. 

JP Morgan a fost prima care a deschis balul, anunțând o creștere mult mai marcată decât se anticipase a profitului trimestrial. Toate cele patru mari diviziuini ale JPMorgan, cea mai mare bancă americană, și-au văzut veniturile progresând, activitatea băncii de retail fiind cea mai dinamică.

Printre altele, președintele băncii, Jamie Dimon, a salutat reducerea impozitelor și eforturile de dereglementare adoptată de Donald Trump, dar a avertizat că incertitudinel geopolitice, tot mai accentuate, ar putea afecta, pe viitor, activitatea economică. În perioada iulie - septembrie, profitul net al JPMorgan a avasat cu 24,5%, la 8,38 miliarde de dolari, adică 2,34 dolari/acțiune.

Un profit peste așteptări a afișat și Citigroup, pentru al 8-lea trimestru consecutiv. Un rezultat la care au contribuit, printre altele, reducerea costurilor și buna conduită a băncii de detail din Mexic. Profitul net al băncii a atins 4,52 miliarde de dolari pe trimestrul care s-a terminat în 30 septembrie.

În sfârșit, profiturile băncii Wells Fargo au sărit cu 32% pe fondul eforturilor de reducere a costurilor. Marcată de o succesiune de scandaluri în ultimii doi ani și care au vizat, în special, practicile comercaile, banca din California a înregistrat, totuși, o contracție de 4,1% a cheltuielilor totale.

În aceste condiții, indicele vedetă al bursei din New York, Dow Jones, după o frumoasă evoluție în urcare, a revenit, spre finalul sesiunii din vineri, pe roșu, cu un recul de numai 0,07%, în timp ce Nasdaq a rezistat în teritoriu pozitiv, recuperând 0,78%. Indicele S&P 500 a avansat cu 0,23%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel