Fitch Ratings confirmă ratingul României, dar ne avertizează. Care sunt consecințele
Rating susţinut de apartenenţa...
În fiecare an, Jeff Bezos vinde acţiuni Amazon în valoare de 1 miliard de dolari, pe care îi investeşte în Blue Origin. Conform estimărilor Forbes, averea celui mai bogat om din lume a ajuns la aproximativ 164 miliarde dolari. Sumă care creşte constant.
Teoretic, dacă Agenţia spaţialăamericană, NASA, ar dipune de aceşti bani, ar putea acoperi cheltuielile pentru toate programele sale timp de 16 ani. Dar Bezos investeşte, deocamdată, doar în propriul program cosmic. Curând, el va ajunge să concureze cu SpaceX, compania lui Elon Musk, şi cu opertorii spaţiali ai statului, afirmă CNBC. Bezos şi-a propus ca primele sale rachete să fie lansate începând cu 2020.
CNBC notează, în context, că miliardarul are totală libertate în luarea deciziilor. El nu are nevoie de banii investitorii sau de subvenţii din partea statului.
Iar succesul lui Bezos pe acest palier de activitate este asigurat doar de existenţa banilor. El spune că programele sale reprezintă cel mai important lucru de care el se ocupă în prezent. Omul de afaceri recunoaşte, de altfel, că Blue Origin constituie, pentru el, un proiect mai important decât Amazon.
“Pe viitor, Blue Origin va dobândi o importanţă aproape vitală pentru civilizaţie”, declara, la un moment dat, Jeff Bezov. Vorbe care, în opinia experţilor Morgan Stanley, indică determinarea miliardarului de a duce la îndeplinire toate planurile şi de a spori bugetul afectat acestor proiecte.
Printre altele, bancaamericanănu exclude posibilitatea ca, nu peste mult timp, Bezos să se despartă de comerţul online, dedicându-se în totalitate companiei Blue Origin. Iar pe măsură ce valoarea acţiunilor deţinute de Bezos se va apropia de 200 de miliarde, va creşte şi capacitatea lui de a influenţa asupra proiectelor private, comerciale şi chiar de stat. În cazul acestora din urmă, el va prelua iniţiativa şi monopolul prin asigurarea necesarului financiar, creând foduri şi colectând mijloace pentru cercetare.
Acum, Blue Origin face cam de toate: construieşte un motor propriu care să scape SUA de dependenţa faţă de ruşi, pregăteşte colonizarea Lunii şi zboruri turistice. Compania miliardarului lucrează deja la schiţa unui aparat cosmic pentru transportul de mărfuri şi astronauţi pe Lună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Rating susţinut de apartenenţa...
Declinul social-democraților...
Guvernul s-a decis în privința...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Declarația Unică a suferit...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
Continuă lucrările de modernizare a centralei de la...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...
BNR a anunțat cotațiile valutare pentru vineri, 21...
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre...
Unii investitori încep să-și piardă răbdarea și, prin...
Anunțul a fost făcut de...
Comisia Europeană va căuta soluții alternative pentru...
Suma totală depășește 130 de milioane de dolari.