Cum a apărut SARS-CoV-2. Chinezii caută VERIGA scăpată din vedere
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Va fi o muncă titanică
Va fi o muncă titanică
Oamenii de știință chinezi vor demara un studiu în cadrul căruia vor fi analizate zeci de mii de probe dintr-o bancă de sânge din Wuhan, orașul unde se presupune că ar fi apărut prima persoană infectată cu noul coronavirus și care este considerat epicentrul pandemiei de COVID-19, relatează CNN, citând autorități chineze din domeniul sănătății.

În februarie anul curent, o echipă de cercetători ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a identificat aproximativ 200 de mii de probe de sânge, inclusiv cele colectate în ultimele luni din 2019, care, teoretic, ar putea conține anticorpi împotriva noului coronavirus. Oficial, prima infecție ar data din 8 decembrie 2019, deși la acea dată s-a crezut că este vorba despre o pneumonie cam ciudată, dar mulți oameni de știință cred că SARS-CoV-2 ar fi început să se răspândească în octombrie-noiembrie.

Probele sunt păstrate la Centrul de sânge din Wuhan. După cum au explicat autoritățile chinee, timp de doi ani aceste probe nu au putut fi analizate, fiind, potențial, probe în cazul unor acțiuni în instanțele de judecată legate de sângele donat. Acum însă, acest material trebuie neapărat analizat, pentru că multe dintre ele își vor pierde, curând, calitatea. Probele luate în toamna anului 2019.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate din China a declarat că sunt în curs pregătirile pentru studiu, subliniind că acesta va începe la un moment dat, în următorii doi ani.

Maureen Miller, profesor de epidemiologie la Universitatea Columbia, a declarat pentru CNN că este încrezătoare că probele „conțin cu siguranță date vitale”. Ea a îndemnat China să permită experților străini să monitorizeze procesul de cercetare. "Nimeni nu va crede niciunul dintre rezultatele pe care China le prezintă dacă nu vor fi prezenți măcar niște observatori calificați", a spus Miller.

William Schaffner, profesor la Școala de Medicină a Universității Vanderbilt, a identificat două dificultăți potențiale cu probele de sânge: autenticitatea și reprezentativitatea. El a explicat că donatorii sunt de obicei persoane sănătoase, susceptibile de a fi asimptomatice cu COVID-19. Schaffner a susținut, de asemenea, că probele trebuie aduse la Geneva sau oriunde altundeva, într-un punct neutru, astfel încât experții OMS să poată efectua un studiu independent.

Citește și AȘA a apărut SARS-CoV-2. O teorie BULVERSANTĂ, dar DEMONSTRATĂ

Primul caz de COVID-19 în China a fost identificat oficial la sfârșitul lunii decembrie 2019 și s-a crezut că este vorba de o contaminare care a avut loc într-o piață de pește din Wuhan. Dar un studiu comun publicat de China și Organizația Mondială a Sănătății la sfârșitul lunii martie a constatat că infecții sporadice la om erau prezente chiar înainte de cazul din Wuhan.

Mai mult se spune că, de fapt, istoria acestei pandemii ar fi început, de fapt, în 2012, când niște mineri ar fi contractat ceva necunoscut curâțând de fecale de lilieci galariile unei mine. Se crede că virusul ar fi evoluat în organismul unuia dintre muncitori, dobândind, în timp, capacitatea de a se transmite. 

Țările occidentale îi reproșează Chinei că refuză să coopereze la o investigație internațională privind originea coronavirusului. Beijingul a negat în mod repetat aceste acuzații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Cât pierd companiile din cauza angajaţilor nefericiţi

Se spune că banii nu pot cumpăra fericirea, însă în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...

Comic Con Romexpo 2024. Explozia culturii "Pop&Geek"

Comic Con București 2024 a fost un eveniment dedicat...

Modificare a Codului Muncii, în Senat. Schimbările propuse

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Proiect pentru creşterea contribuţiei la Pilonul II

A fost depusă la Senat o propunere legislativă privind...

Cine se află în spatele mărcii de pantofi Jacques Solovière?

Jacques Soloviere. Un nume care te duce cu gândul la un...

Legea ANL a suferit schimbări majore

Legea ANL a fost recent modificată substanțial.

Ora adevărului pentru patru din cei Șapte Magnifici

Tesla, Meta, Microsoft și Alphabet își vor publica,...

Rețeaua energetică a Ucrainei, mutilată

Sectorul energetic ucrainean a fost extrem de afectat în...

2023, an record pentru încălzirea oceanelor

Potrivit raportului Copernicus, temperatura medie a...


pixel