Cum a cumpărat Ucraina drone din China, prietena Rusiei
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Dronă
Dronă
China devine un actor involuntar în războiul din Ucraina. 

Kiev a achiziționat peste 2.000 de drone de fabricație chineză, aparate de zbor pe care le va folosi pentru a supraveghea ce se întâmplă pe câmpului de luptă. Potrivit site-ului Eurasian Times, guvernul lui Volodimir Zelensky a folosit rețele comerciale neoficiale pentru a cumpăra dronele menite, în egală măsură, să consolideze capacitățile de spionaj dar și precizia artileriei ucrainene. 

Din septembrie 2023, Beijingul a interzis oficial producătorilor săi de drone să exporte în Ucraina și Rusia. „Dar fabricanții încă mai reușesc să-și plaseze produsele prin intermediari și țări terțe. Marfa ajunge la destinatar ceva mai greu, dar ajunge”, a precizat Eurasian Times. Companiile chineze care produc drone civile au făcut mulți bani de la începutul războiului din Ucraina. Nu este o piață reglementată, deoarece dispozitivele sunt pentru uz civil. Chiar și așa, ale rămân un dispozitiv excelent de recunoaștere, ce poate fi cumpărat la un preț mic.

Cel care a dat vestea a fost Mykhailo Fedorov, ministrul ucrainean al transformării digitale, potrivit căruia armata ucraineană de drone trimite ca înaintare aproape 2.000 de Autel Evo Max 4T. Aceste aparate sunt echipate cu un instrument de inteligență artificială care detectează și urmărește automat ținte. În plus, aparate pot dezvolta o viteză maximă de zbor de 72 de kilometri pe oră, pe o rază de acțiune de cel mult 9 kilometri. Au, totodată, și un senzor care poate fotografia și filma. 

Evo Max folosește tehnologie avansată pentru a-și îmbunătăți funcționalitatea. Dispune de senzori de evitare a obstacolelor care ajută la prevenirea coliziunilor în timpul zborului, asigurând o funcționare sigură și lină. În plus, acceptă moduri de zbor inteligente, cum ar fi modul follow-me, modul orbită și navigarea punctelor de referință, care permit trasee de zbor automate și precise. Toate aceste capabilități ar trebui să ajute armata ucraineană să atace mai bine pozițiile rusești.

Ucraina a folosit astfel de drone civile împotriva soldaților ruși. Aparatele au fost echipate cu grenade și dispozitive de declanșare de la distanță. Astfel au fost distruse tancuri și vehicule blindate. 

Citește și Gigantul BAE Systems, contract de aproape 5 miliarde $ pentru construcția de submarine

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...

Naf Naf a primit trei oferte de preluare

Trei oferte de preluare sunt pe masă pentru...

Firme care-i ajută pe angajați să demisioneze

Pentru câteva sute de euro, firmele informează...

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...

Cursul BNR. Leul a scăzut față de euro, aurul s-a scumpit

Banca Națională a României a calculat valoarea leului...

România importă mai multe gaze ca anul trecut

România a început anul cu un import mai mare de gaze...

Economia Japoniei s-a contractat în primul trimestru

Economia Japoniei a scăzut în primul trimestru iar yenul...


pixel