Cum a devenit All Stars unul dintre cele mai căutate branduri
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Converse
Converse
Chiar dacă nu urmăriți trendurile din modă , șansele sunt foarte mici să nu fi avut niciodată în viață o pereche de încălțăminte Converse.

Compania originală Converse a fost înființată de Marquis Mills Converse în Massachusetts în anul 1908 și se numea Converse Rubber Shoe company. În primii ani, compania care la început producea doar pantofi de cauciuc pentru bărbați, femei și copii, a fost destul de profitabilă, ceea ce a făcut ca brandul Converse să devină un brand recognoscibil. Momentul de cotitură în dezvoltarea acestei companii a fost anul 1917, când Converse a început să facă pantofi de baschet și și-a schimbat denumirea în „Converse All Stars”.

Reguli de aur pentru cei care vor să-și încerce norocul la bursă

Când baschetul a fost inclus în Sporturile Olimpice în 1936, tenișii care până atunci erau cunoscuți numai în cercuri restrânse ale publicului, au cunoscut o expansiune completă care a atins un punct culminant după ce America a învins Canada la baschet. După ce brandul a devenit cunoscut în baschet, Chuck Taylor, un renumit baschetbalist din acea vreme, a intrat în această companie plângându-se de dureri de picioare. Încântat de confortul acestor teniși, Taylor a fost de acord să îi poarte și să îi promoveze.

La sfârșitul anilor `90, compania întâmpină numeroase piedici din cauza multitudinii de branduri de pantofi de pe piață. Apariția luiReebok a încetinit dezvoltarea Converse, ceea ce s-a reflectat vizibil în afacerile lor. Deși insolvența este una dintre cele mai grele situații care poate afecta o companie, Converse a gestionat corect această situație.

La doar trei luni după ce întreprinderea a declarat falimentul, Marsden Cason și Bill Simon au dobândit dreptul asupra acestei companii și au ajutat Converse să renască din propria cenușă. În doar trei ani, Converse a reușit, ca de pe locul 16 al celor mai mari companii de încălțăminte, să ajungă pe înaltul loc 7! Pe lângă sprijinul financiar pe care această companie l-a primit, principalul motiv pentru care a reușit să se înalțe, de fapt, din propria cenușă este calitatea produselor sale, principalul atu al majorității companiilor mondiale în lupta pentru influența pe piață.

Putem vedea Converse în picioarele celor mai cunoscute personalități – baschetbaliști, staruri ale sportului, legende pop și rock… Câțiva dintre iubitorii de All Stars sunt și Avril Lavigne, Jessica Alba, Kristen Stewart, Kendall Jenner, Rihanna, LeBron James și mulți alții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Taxarea marilor averi, amânată până la toamnă

Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la...

Marea Britanie: Încep controalele la importurile din UE

O decizie dificilă, cu două tăișuri, ce vine la opt ani...

Cum reușește Airbus să cumpere titan din Rusia?

În ciuda sancțiunilor impuse Moscovei în urma invaziei...

Constelația europeană Galileo primește noi sateliți

Comisia Europeană, care tocmai a lansat, din Statele...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel