Cum a oprit Daea grindina pentru Papa Francisc. S-au tras 1000 de rachete
Autor: Mihai Paul
Data actualizării:
Data publicării:
Mai multe rachete au aterizat miercuri la baza aeriană irakiană Ain al-Asad care găzduiește Statele Unite, forțele coaliției și trupe irakiene, au declarat două surse de securitate.
Mai multe rachete au aterizat miercuri la baza aeriană irakiană Ain al-Asad care găzduiește Statele Unite, forțele coaliției și trupe irakiene, au declarat două surse de securitate.
Ministrul Agriculturii Petre Daea vrea să pună la punct un sistem performant de rachete anti-grindină pe care le-a folosit inclusiv pentru vizita Papei Francisc.

“Sistemul antigrindină a dat aproximativ 1.000 de rachete până la această dată. Stăm cu ochii pe aceste puncte de lansare. Este o situaţie extrem de delicată nu am avut în anii trecuţi o zi în care să lansăm 75 de rachete de la un punct de comandă. Sâmbătă am fost la Ploieşti la centrul de comanda unde specialiştii lansaseră 75 de rachete, pentru a face faţă situaţiei cu care s-au întâlnit în ziua respectivă. Lucrăm şi acţionăm ca să ţinem cât putem sub control aceste fenomene”, a subliniat şeful MADR.

Daea a recunoscut că s-a oprit grindina pentru vizita Papei Francisc în România. La întrebarea referitoare la acest subiect, Daea a răspuns zâmbind: “Da. Da.”

Ministrul a mai spus că o parte din culturile distruse de inundaţii se vor reînsămânţa. “Dacă acum s-a distrus cultura de porumb, până la 15 iunie o reînsămânţează. Eu am discutat şi cu comisarul Hogan despre alocarea de bani europeni (pe despăgubiri n.r.), dar nu vreau să vă spun prea devreme despre ce perspective sunt, dar sunt bune. Putem obţine fonduri europene la timp. Avem o veste bună pentru oameni: obţinem fonduri europene la timp şi suntem mereu alături de oameni”, a adăugat Petre Daea.

Citește și:Daea despre prețul cartofilor: La Bruxelles sunt de trei ori mai scumpi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel