Cum ne distrăm în mașină. Producătorii auto prezintă noile lor idei de divertisment
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Propuneri care nu pun în pericol siguranța pasagerilor
Propuneri care nu pun în pericol siguranța pasagerilor
Ceea ce a început ca o noutate oferită de Elon Musk posesorilor de Tesla a devenit o problemă pentru următoarea generație de vehicule electrice.

Constructorii auto, de la Sony Honda la Hyundai, prezintă în această săptămână, în cadrul expoziției de tehnologie CES 2023, modalități de reinventare a experienței de divertisment la bordul mașinii, inclusiv jocuri video în chiar timpul condusului. Fabricanții speră că, profitând de orele petrecute de oameni în autoturismele lor, vor obține noi fluxuri de venituri. 

"Este un domeniu ce poate fi implementat foarte rapid", a comentat Dirk Hilgenberg, șeful unității de software CARIAD de la Volkswagen AG. "Poate fi o simplă aplicație terță pentru un serviciu de streaming sau se pot genera platforme comune. Garantezi oferte de calitate, garantezi anumite venituri”, a adăugat el. 

În timp ce casetofoanele auto au constituit, decenii la rând, elementul de bază al destinderii în timpul deplasărilor cu mașina, vehiculele Tesla au depășit, oarecum, așteptările consumatorilor oferindu-le posibilitatea de a urmări servicii populare de streaming video, cum ar fi Netflix, YouTube și Hulu, în timp ce vehiculul este parcat și se încarcă.

În decembrie, Tesla a lansat o "actualizare de vacanță" a software-ului său pentru a adăuga accesul la 1.000 de jocuri pentru PC prin intermediul platformei Steam.

Alți producători auto au urmat acest exemplu. În octombrie, BMW a anunțat un parteneriat cu AirConsole pentru a implementa jocuri casual pe vehiculele sale. Anul trecut, Stellantis a anunțat că intenționează să adauge televizorul Fire TV for Auto de la Amazon.com Inc. la noile sale SUV-uri Wagoneer și Grand Wagoneer.

Jocuri gratuite

În Las Vegas, producătorul sud-coreean Hyundai Motor Co a declarat că va utiliza tehnologia dezvoltată de Nvidia Corp, companie ale cărei cipuri alimentează jocurile pentru PC, pentru a transmite jocuri în mașini. Serviciul de jocuri în cloud al Nvidia, cunoscut sub numele de GeForce Now, ar oferi acces la peste 1.000 de titluri din magazinele de jocuri pentru PC, precum Steam, dar și jocuri gratuite, cum ar fi Fortnite. Compania chineză BYD și marca suedeză de vehicule electrice Polestar colaborează, de asemenea, cu Nvidia.

Compania japoneză Sony, producătorul consolei de jocuri video PlayStation, lider de piață, a declarat, în cadrul CES, că noul său vehicul electric, Afeela, va fi propulsat de aceeași tehnologie 3D Unreal Engine folosită în jocurile video. Sony a promis filme, jocuri și muzică "de cea mai bună calitate", deși a oferit puține detalii despre vehiculul pe care îl dezvoltă împreună cu Honda Motor Co.

Condiții de siguranță

"Pentru a realiza o mobilitate inteligentă, sunt necesare actualizări permanente ale software-ului și calculatoare de înaltă performanță", a declarat Yasuhide Mizuno, director general al Sony Honda Mobility, cu același prilej. Industria automobilelor s-a confruntat cu problema modului de a introduce aceste noi caracteristici în condiții de siguranță și de a limita utilizarea lor de către pasageri în timpul funcționării vehiculului.

Tesla a fost supusă controlului autorităților de reglementare în 2021, în urma unor rapoarte potrivit cărora o funcție permitea șoferilor să se joace pe ecranul tactil al mașinii, asemănător unei tablete. Tesla a dezactivat această funcție când mașina se află în mișcare.

Hilgenberg a declarat că Volkswagen dezvoltă vehicule care se pot conduce singure pe autostradă sau în ambuteiaje, ceea ce ar putea oferi șoferilor și pasagerilor mai mult timp pentru a viziona videoclipuri sau a se juca. Dar aceste vehicule vor avea sisteme de siguranță capabile să întrerupă afișarea jocurilor sau a videoclipurilor pentru șofer dacă șofatul automatizat devine nesigur, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel