Cum poți afla în două secunde dacă ai sau nu COVID-19
Autor: Antonio Grigore
Data publicării:
Câinii pot detecta compuși organici volatili eliberați în transpirația pacienților cu COVID-19, chiar și în absența simptomelor.
Câinii pot detecta compuși organici volatili eliberați în transpirația pacienților cu COVID-19, chiar și în absența simptomelor.
Într-un proiect pilot desfășurat în Thailanda câinii au demonstrat o eficiență de aproape 95% în detectarea a infecției cu coronavirus.

Facultatea de medicină veterinară a Universității Chulalongkorn din Thailanda a lansat un proiect în care șase retrieveri Labrador au fost învățați să detecteze COVID-19 în transpirația umană. Potrivit Reuters,  câinii au reușit să detecteze infecția cu coronavirus cu o eficiență de aproape 95%.

„Câinii au nevoie doar de una - două secunde pentru a detecta virusul”, a declarat profesorul Kaiwan Chatdarong, manager de proiect. "Într-un minut ar putea vizualiza 60 de mostre."

Citește și:  Joe Biden, afirmație cruntă despre Vladimir Putin

Potrivit acesteia, câinii pot detecta compuși organici volatili eliberați în transpirația pacienților cu COVID-19, chiar și în absența simptomelor.

Chatdarong a adăugat că câinii nu vor avea nevoie să adulmece direct oamenii, fiind suficiente mostrele de transpirație.

Agenția menționează că alte țări, precum Chile, Finlanda și India, fac eforturi pentru a selecta câini de serviciu pentru a detecta virusul, iar o clinică veterinară germană a adeclarat că luna trecută câinii săi de serviciu au obținut o precizie de 94% în detectarea virusului prezent în saliva umană .

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel