Cum reușesc rușii să plece în vacanțe în Thailanda
Autor: Oana Pavelescu | 03 dec 2022, 15:30
Rușii au năvălit în Thailanda
Rușii au năvălit în Thailanda
Destinația favorită pentru rușii dornici să plece în vacanțe este Thailanda.

Turiștii ruși călătoresc din nou în număr mare în Thailanda prin zboruri charter și folosesc carduri de credit emise în afara țării pentru a evita dificultățile de plată, stimulând astfel redresarea treptată a turismului în această națiune din Asia de Sud-Est.

Peste 44.000 de ruși au vizitat Thailanda în octombrie, față de mai puțin de 10.000 în lunile care au urmat începerii războiului din Ucraina în februarie, potrivit datelor Ministerului Turismului și Sportului. Reluarea zborurilor directe între Moscova și Phuket de la sfârșitul lunii trecute va atrage mai mulți turiști, potrivit oficialilor thailandezi.

Zborurile charter operate de companii aeriene precum Azur Air și zborurile comerciale ale companiei aeriene de stat Aeroflot au trasnportat turiști din Moscova, Novosibirsk și Vladivostok la Bangkok precum și alte destinații populare pentru olajele lor precum Pattaya și Phuket, potrivit Asociației de turism din Phuket.

"Sosirile de turiști ruși sunt în prezent pe primul loc în Phuket", a declarat președintele consultativ al asociației, citat de Bloomberg. "Diferența de sosiri între turiștii ruși și cei indieni s-a mărit considerabil acum". 

Aproximativ 20% din fiecare 10.000 de vizitatori străini care iau zboruri directe către Phuket sunt ruși, a mai declarat reprezentantul asociației. Insula-stațiune este cunoscută pentru plajele sale virgine și parcurile naționale.  

Acest lucru contrastează puternic cu absența aproape completă a rușilor timp de aproximativ șase luni, după ce companiile aeriene au fost nevoite să-și oprească zborurile, iar turiștilor le-a fost dificil să facă plăți în urma suspendării majorității băncilor rusești din sistemul de plăți SWIFT cât și a prăbușirii rublei.

În absența călătorilor chinezi, cel mai mare grup de vizitatori în Thailanda înainte de pandemie, întoarcerea turiștilor ruși este considerată benefică pentru redresarea industriei turismului din această țară. Iar acest lucru este esențial pentru a menține redresarea economică pe drumul cel bun, pe fondul riscurilor tot mai mari pentru comerțul său din cauza unei încetiniri globale. 

Utilizarea cardurilor și a numerarului

Rușii, a căror durată medie de ședere este de cel puțin 12 zile în Phuket, folosesc carduri de credit emise în alte țări și numerar pentru a plăti excursiile și cumpărăturile, a declarat Bhummikitti. Majoritatea tranzacțiilor financiare sunt decontate în Dubai și în alte destinații din Orientul Mijlociu, a declarat președintele Consiliului de Turism din Chon Buri.  

Pattaya, un oraș balnear popular situat la aproximativ 150 de kilometri est de Bangkok, va înregistra un aflux de turiști în lunile următoare, pe baza rezervărilor în avans, potrivit oficialului.

Peste 147.000 de turiști ruși au sosit în Thailanda în primele 10 luni ale acestui an. Dar aceasta reprezintă doar aproximativ o zecime din cei 1,5 milioane care au călătorit în această țară în 2019 și au cheltuit 3,3 miliarde de dolari, ajungând pe locul trei în privința banilor cheltuiți aici, potrivit datelor oficiale. 

Thailanda se așteaptă să primească peste 20 de milioane de vizitatori anul viitor, dublu față de acest an, dar doar aproximativ 50% din sosirile de dinaintea pandemiei. 

Citește și: Eliminarea Rusiei din SWIFT. Firmele de pe Wall Street care nu vor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023

Compania aeronautică americană Boeing intenţionează să...

Ford a intrat în conflict cu sindicatele din Germania

Directorii Ford s-au oferit să poate discuţii cu...

Bani arși într-un bancomat, anunță ISU Sibiu

Un bancomat a ars în totalitate, iar o parte din pereţii...

Cum încearcă Putin să îngroape datele economice ale Rusiei

Factorii de decizie politică din Rusia se întreabă dacă...

Ajutor de deces. La cât au ajuns după 1 ianuarie 2023

După cum se menționează în Legea 369/2022 a bugetului...

Ratingul Ungariei revizuit în scădere de Standard & Poor's

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's...

Confruntare între BCE și piețe, săptămâna viitoare

Este pregătită scena pentru o confruntare între...

Un navă cargo turcească, lovită de o rachetă în Marea Neagră

O navă turceasă ce se afla lângă portul Herson a fost...

Crossuri externe