Cum se vor finanța apartamentele din Planul Simion și cine plătește terenul. Toate detaliile planului propus de liderul AUR
Autor: ADVERTORIAL
Data actualizării:
Data publicării:
Blocuri de locuințe / FOTO: Freepik
Blocuri de locuințe / FOTO: Freepik
Președintele AUR, George Simion, candidatul partidului la funcția de Președinte al României, și-a prezentat joi seara planul pentru alegerile prezidențiale din acest an. În cadrul prezentării sale, George Simion a declarat că, în cadrul „Planului Simion”, își propune să construiască anual 100.000 de case la un preț începând de la 35.000 de euro.

De unde vor fi bani?

Un astfel de program nu costă pe atât de mult pe cât consideră oamenii. 50 de miliarde de euro este valoarea totală pentru a construi 1 milion de locuințe. Însă, în realitate, pentru că proiectul se desfășoară pe 10 ani, nevoia de finanțare este de doar 20 de miliarde de euro, pentru că ulterior locuințele se vând. Cu doar 20 de miliarde de euro facem o economie reală, iar valoarea activelor create va depăși la final 75 de miliarde de euro.
 
Cine plătește terenul?

Statul român, prin intermediul unei companii, va asigura terenul necesar pentru dezvoltarea infrastructurii: drumuri, rețele de apă și canalizare, energie electrică și gaz. Terenurile se vor pune la dispoziția antreprenorilor interesați să participe la program.

Planul Simion își propune să construiască 1 milion de locuințe la un preț începând de la 35.000 de euro. Or să vă spună că nu se poate construi la acest preț. În condițiile în care terenul este asigurat de stat și infrastructura este asigurată de stat, nu există absolut niciun motiv ca antreprenorii din România să nu iasă cu profit atunci când vor vinde produse la 35.000 de euro. Întrebați orice antreprenor: astăzi, noi plătim specula pe terenuri, birocrația și șpăgile care se dau în primării și plătim ratele bancare, nu doar pe cele pe care noi le avem când achiziționăm acele locuințe, ci și ratele bancare ale investitorului, care este blocat 4 – 5 ani. De aceea plătim de 2 ori mai mult. Fiecare român în acest fel, zidar, dulgher, va avea dreptul să își cumpere o locuință la un preț corect”, a declarat prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

40.000 de firme, radiate în primele cinci luni ale anului

Informaţii oficiale de la Registrul Comerţului.

RO e-TVA. Principalele modificări decise de Guvern

Vineri a fost adoptată de către Executiv o ordonanţă de...

Întârziere de 300 de minute pentru un tren CFR

Întârziere de cinci ore pentru trenul Timișoara Nord –...

Boloș vrea să colecteze 120 mld. de lei din TVA

România are prevăzut să colecteze la bugetul de stat...

Bursa de la București a închis în creștere ședința de vineri

BVB a închis pe verde ultima zi de tranzacții a...


pixel