Cum stă producția de petrol a Libiei după catastrofa provocată de furtuna Daniel
Autor: DCBusiness Team | 17 sep 2023, 12:49
Libia a fost lovită de cantități istorice de precipitații
Libia a fost lovită de cantități istorice de precipitații
Compania petrolieră de stat din Libia a declarat că nu a existat nicio întrerupere a producției de țiței în urma unei furtuni care a provocat inundații mortale și a provocat moartea a cel puțin 5.500 de persoane în țara nord-africană.

Porturile prin care Libia exportă petrolul care se află în estul țării nu au fost afectate de furtună și funcționează normal, a declarat Farhat Bengdara, președintele National Oil Corporation, într-un interviu. Amos Hochstein, consilierul principal pentru energie al președintelui american Joe Biden, declarase anterior pentru Bloomberg că au avut loc unele limitări în urma dezastrului.

Libia a închis porturile de export din estul țării în timpul furtunii de la sfârșitul săptămânii trecute și le-a redeschis marți. NOC a declarat atunci că producția de petrol a funcționat la 1,2 milioane de barili pe zi. Nu a precizat la ce nivel se afla producția vineri. Compania italiană Eni SpA a declarat că inundațiile nu au avut impact asupra operațiunilor sale din Libia.

Ploile torențiale dezlănțuite de furtuna mediteraneană Daniel au determinat prăbușirea a două baraje, iar torentele de apă au devastat orașul de coastă Derna din nord-estul Libiei. Lucrătorii umanitari și organizațiile internaționale caută în continuare supraviețuitori printre clădirile prăbușite. 

Distrugerile au adus din nou în atenție industria petrolieră din Libia. Țara se află în vârful celor mai mari rezerve din Africa, dar producția a fost întreruptă în mod regulat de-a lungul anilor de către grupuri armate. Cu toate acestea, Libia a fost mai stabilă de la un armistițiu în războiul civil de la jumătatea anului 2020, producția de țiței menținându-se la peste 1 milion de barili pe zi în cea mai mare parte a acestui an. Cu toate acestea, ea rămâne divizată între administrații rivale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Podul Prieteniei intră în reparaţii. Restricţii de trafic

Podul peste Dunăre, între Giurgiu şi Ruse, intră în...

Netflix închide definitiv unul dintre serviciile sale

Netflix a închis în mod oficial vineri serviciul său de...

Ratele cresc din nou. IRCC s-a majorat la 5,96% pe an

Românii care au credite prin IRCC vor plăti mai mulți...

Crossuri externe