Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Mai mult decât atât, experții în sănătate consideră că luna ianuarie ar putea fi cea mai proastă lună din întreaga pandemie din cauza sărbătorilor de Crăciun și Revelion.
Având în vedere acest lucru, acum este un moment bun pentru a revedea unele dintre simptomele cele mai frecvent asociate cu o infecție cu coronavirus. O înțelegere clară a modului în care se manifestă coronavirusul este esențială, dat fiind faptul că multe simptome COVID-19 pot reflecta ceea ce s-ar experimenta de obicei cu gripa.
Lista completă a simptomelor coronavirusului are unsprezece etape. Acestea fiind spuse, există un set de simptome care tind să apară mai devreme decât majoritatea.
Așa cum este detaliat de Johns Hopkins, simptomele timpurii ale coronavirusului la care trebuie să me așteptăm includ oboseală, dureri de cap, dureri în gât, febră și pierderea bruscă a gustului și a mirosului. Totuși, este important să ne amintim că nu toate aceste simptome tind să apară în același timp sau deloc. De exemplu, este posibil ca cineva cu coronavirus să aibă tuse, febră slabă și alte simptome.
În unele cazuri, cercetătorii au observat că febra și oboseala tind să se manifeste înaintea celorlalte simptome. Cu toate acestea, simptomele pot varia foarte mult de la o persoană la alta, motiv pentru care este important să vă testați sau să consultați un medic dacă bănuiți că ați putea avea coronavirusul. Acest lucru este deosebit de important, deoarece simptomele care par ușoare la început pot deveni rapid severe în decurs de numai câteva zile.
Citește și: Medicamentul care DISTRUGE cancerul nimicește și COVID-19
Gama completă de simptome COVID este după cum urmează:
Febra sau frisoane
Tuse
Respirație scurtă sau dificultăți de respirație
Oboseală
Dureri musculare sau corporale
Durere de cap
Nouă pierdere a gustului sau a mirosului
Durere de gât
Congestie sau curgerea nasului
Greață sau vărsături
Diaree
În ciuda similitudinii sale cu gripa, COVID-19 este un virus deosebit de urât care poate face ravagii în organismul unei persoane, săptămâni și chiar luni după un diagnostic inițial. Din păcate, mulți oameni care se îmbolnăvesc tind să resimtă simptomele care pur și simplu nu dispar cu timpul. În timp ce unii pacienți se luptă cu oboseala și cu o incapacitate persistentă de simți gustul și mirosul, coronavirusul poate afecta, de asemenea, abilitățile cognitive ale unei persoane.
Un studiu care a analizat 84.000 de persoane a constatat că persoanele care au avut COVID-19 „au rezultate mai slabe la testele cognitive în mai multe domenii decât s-ar fi așteptat, având în vedere vârsta și profilurile demografice”.
Unele dintre deficiențele cognitive observate la supraviețuitorii coronavirusului includ pierderea memoriei, probleme de concentrare pentru perioade susținute de timp și chiar ușoare modificări ale personalității. În cazurile mai severe în care un pacient cu coronavirus necesită spitalizare, studiul a constatat că impactul cognitiv ulterior este echivalent cu o scădere de 8,5 puncte a IQ-ului.
Până când sunt vaccinați suficienți oameni pentru a obține imunitate de turmă - ceea ce s-ar putea să nu se întâmple până în iunie - este la fel de important ca oricând să respectați protocoalele de siguranță COVID-19, adică toată lumea ar trebui să poarte măști, să respecte regulile de distanțare socială, să evite întâlnirile în interior și să se mențină o igienă adecvată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...