Cum știi care este cea mai potrivită idee de afacere pe care să o încerci
Autor: Dana Mihai | 28 oct 2019, 17:02
Lucrurile esențiale pe care trebuie să le cunoști și de care să ții cont, atunci când iei în calcul ideea unei afaceri
Lucrurile esențiale pe care trebuie să le cunoști și de care să ții cont, atunci când iei în calcul ideea unei afaceri
Cu siguranță, nu de puține ori, ți-ai pus întrebarea, ce afacere aș putea să îmi deschid? O provocare imensă o presupune, în primul rând, alegerea corectă a unei idei de afaceri, care ar putea să te aducă pe culmile succesului. Pentru a știi care este cea mai potrivită idee de afacere, trebuie să urmezi câțiva pași, de cunoaștere, de cercetare, de analiză, de evaluare. Tocmai cu acest scop, îți prezentăm care sunt lucrurile esențiale pe care trebuie să le cunoști și de care să ții cont, atunci când iei în calcul ideea unei afaceri.

Ce te determină să faci asta, o faci din pasiune? Începerea unei afaceri trebuie să fie o muncă din pasiune, determinare și dedicare. Perioada de început nu este deloc ușoară, presupune o muncă asiduă, dar și situații pe care nu le-ai mai întâlnit și cu care va trebui să te confrunți în mod direct. Întotdeauna trebuie să fii pregatit și în măsură să te confrunți cu situații, care să te îmbunătățească. Gândește-te că ai nevoie de abilități precum: fidelitate, disciplină, antrenament, convingere, încredere, energie și nu numai. Datorită acestor calități, îi vei putea atrage mult pe ușor pe cei din jurul tau, respectiv: investitorii, partenerii, clienții și angajații. 

Vinde timp și câștigă bani! Află cum

Care este publicul în fața căruia îți vei expune business-ul? O idee de afacere poate veni ușor, repede, însă planul de business este cel mai important pentru a te asigura că ai făcut și cea mai bună alegere. Nu e ușor să monitorizezi aspectele importante din piață pentru a știi care este segmentul în mijlocul căruia poți să faci față. Trebuie să îți cunoști clienți pentru a știi ce tip de afacere pornești, de unde începi. Nevoile clienților, în orice afacere, sunt cele mai importante. Trebuie să ții cont de ele și să te conformezi în cel mai scurt timp cu putiință pentru a le satisface. O decizie finală presupune investiții cu care nu poți risca, dacă nu ești suficient de pregătit.  

Care este concurența activă pe care o poți avea în afacere. Competitorii sunt și ei printre factorii importanți pe care trebuie să îi cunoști înainte de începerea afacerii. Da, pot reprezenta și o sursă de inspirație, care să te învețe să aduci un produs și mai bun decât al lor. Indiferent de domeniul ales există concurență, fie că ți se arată în mod direct, fie indirect, așa că trebuie să știi de la început până unde ești dispus să mergi, care sunt limitele pe care le poți atinge. Dacă nu te afli în situația în care poți să lupți, poate că nu este cel mai bun moment de investiție acum. 

Nu scăpa din vedere aspectul financiar. Orice antreprenor, întreprinzător pornește la drum cu idei și visuri mari, însă trebuie să fii realist. Mai mult decât atât, deschiderea unei afaceri presupune și cheltuieli neprevăzute ori mult mai mari decât cele pe care le-ai aproximat. Nu uita că o afacere de succes are nevoie de un plan analizat în detaliu în ceea ce privește marketing-ul, angajații, furnizorii, etc. Pe lângă acestea, sunt și alte cheltuieli mici, care țin de bună funcționare a lucrurilor, cum ar fi serviciile de telefonie și internet, serviciile de curățenie, electronicele sau electrocasnicele de care, în mod inevitabil ai nevoie, dar și multe altele. Ia în calcul o sumă de bani care îți poate acoperi toate aceste cheltuieli pentru a te asigura că poți porni la drum într-o afacere, care are toate șansele să fie una reușită.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Controale la companiile din energie ale Inspecției Muncii

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...

ROBOR, 1 februarie 2023. Indicele bancar a scăzut

Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.

Piaţa unică a împlinit 30 de ani

Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...

Spania majorează salariul minim cu 8%

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în 2022

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...

Prețul uraniului, așteptat să crească în 2023

Probabil că va exista o nouă revenire a prețurilor...

AUR: Cererea mondială a atins cel mai ridicat nivel din 2011

Metalul prețios și-a recâștigat rolul de refugiu...

Crossuri externe