Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Se știe că istoria tinde să se repete iar ce am învățat în legătură cu anii care au urmat pandemiei de gripă spaniolă din urmă cu 100 de ani că anii 20 au fost anii ”nebuni”, lumea a petrecut intens, setea de contact social fiind satisfăcută în timpul celor mai nebune petreceri.
Acum viața noastră socială est una dintre marile victime ale crizei de sănătate. Călătoriile, libertate de a veni și pleca, de a ieși din casă, viața de noapte, contactul frecvent și incalculabil cu familia și prietenii noștri s-au transformat visceral, obiceiurile noastre au fost reduse la nimic și suntem privați de aproape tot ceea ce ne face viața mai frumoasă.
Nu este un sentiment nou
Acest sentiment devorant de a vedea viața lipsită de sens poate fi ceva nou pentru noi, totuși nu este unic, își amintește Nicholas Christakis în cartea sa „Apollo's Arrow: The Deep and Enduring Impact of Coronavirus on the Way we Live” . În calitate de epidemiolog, el este specializat în comportamentul uman în timpul răspândirii bolilor contagioase precum coronavirusul. Autorul vede un tipar tipic în acest sens: „Ceea ce ni se întâmplă acum ne poate părea nefiresc și ciudat, dar epidemiile pe scară largă au lovit omenirea de nenumărate ori. Este doar nou pentru generația noastră ”.
Ceea ce observă în principal este că oamenii reacționează după același tipar, indiferent de timpul sau specificitatea epidemiei, relatează The Guardian. „Se îndreaptă spre religie, se privează spontan de mici plăceri. De asemenea, devin mai economi și își asumă mai puține riscuri. Tot ce putem vedea astăzi este ceea ce s-a întâmplat în ultimele secole cu alte epidemii majore ”.
Speranţă
Și cine spune epidemie, spune colaps economic, analizează cercetătorul. „Oamenii dau vina pe guvern pentru încetinirea economiei, deoarece guvernul este cel care decide când școlile sau restaurantele sunt închise. Acuzații nejustificate, deoarece virusul este singurul care afectează economia; și acest lucru se întâmpla deja în societățile mai vechi, când erau afectate de boli și cu mult înainte ca guvernele să legifereze și să ia măsuri drastice pentru toată lumea așa cum se întâmplă astăzi ”.
CItește și: Coronavirusul și soarele. Lecția învățată în urmă cu 100 de ani
Și una dintre cele mai importante lecții pe care putem învăța din trecut este că este că fiecare pandemie ajunge la un sfârșit, chiar dacă uneori ne îndoim de acest lucru, spune Nicholas Christakis.
Apoi va urma o perioadă în care oamenii vor căuta intens în contactele sociale pentru a compensa izolarea pe care o trăiesc. „Ceea ce vom vedea este o inversare totală a tendințelor observate forțat în timpul crizei Covid-19", prezice expertul. „Oamenii se vor concentra mai puțin pe credința lor, vor investi mai mult în viața lor socială, vor cheltui mai mulți bani și vor avea un comportament sexual mult mai intens”, exact cum s-a întâmplat și în anii 20.
2024
Vor fi cafenele aglomerate, cluburi de noapte ticsite, stadioane de fotbal pline până la refuz, va fi o renaștere și se va manifesta o nouă atracție către cultură.
Tot la ceea ce putem doar aspira va fi apoi din nou al nostru. Dar vom mai avea nevoie de răbdare pentru a îmbrățișa din nou această viață, ne temperează epidemiologul. Cu siguranță va trebui să așteptăm până în 2024 pentru ca celebrările și petrecerile să fie din nou în toi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...