Cum verifici dacă figurezi în baza de date a Biroului de Credit
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
BNR
BNR
Chiar dacă digitizarea României merge foarte greu, unele instituții au reușit să producă servicii eficiente pentru publicul larg în vederea obținerii de informații extrem de importante.

Acest lucru se aplică și în cazul accesului la informațiile financiare. Biroul de Credit reprezintă una dintre cele mai valoroase resurse pentru evaluarea stării financiare a unei persoane.

Biroul de Credit este o entitate specializată în colectarea și gestionarea datelor referitoare la istoricul creditelor, plățile întârziate, datoriile și alte aspecte financiare ale consumatorilor. Verificarea periodică a raportului furnizat de Biroul de Credit este esențială pentru a te asigura că informațiile înregistrate sunt corecte. Această acțiune te poate proteja de neplăceri viitoare.

Raportul oferit de Biroul de Credit este utilizat de toate instituțiile financiare, precum băncile sau instituțiile nebancare, pentru a evalua riscul asociat unui viitor împrumut pe care o persoană ar vrea să îl obțină. Un istoric pozitiv de credit poate deschide ușa către dobânzi mai mici și condiții mai avantajoase pentru noi împrumuturi. În schimb, un istoric negativ de credit poate duce la respingerea cererii sau la condiții mai puțin favorabile, inclusiv dobânzi mai mari.

A fi înregistrat în Biroul de Credit înseamnă că în trecut o persoană a avut datorii neplătite sau alte probleme legate de împrumuturi. Aceasta poate influența posibilitatea de a obține un nou împrumut, deoarece instituțiile financiare evaluează istoricul de credit pentru a evalua riscul asociat unui nou împrumut. Cu toate acestea, există instituții nebancare care acordă împrumuturi fără a verifica Biroul de Credit, inclusiv pentru persoanele cu un istoric de plată negativ.

Cum se poate verifica situația în Biroul de Credit

Pentru a verifica situația în Biroul de Credit, trebuie doar să fie creat un cont de utilizator pe site-ul oficial al Biroului de Credit din România. După ce ce s-a creat accesul la cont de pe site-ul Biroului, cel interesat își poate verifica starea financiară în câțiva pași simpli. Accesează "Adaugă solicitare" din meniul principal și se selectează "Situatia înscrierii" din lista dată.

Apoi se alege perioada pentru care se dorește generarea raportului, selectând data zilei curente pentru cele mai recente informații. Raportul se poate descărca direct pe telefon sau calculator sau se poate opta pentru trimiterea acestuia prin email. Pentru o variantă mobilă, există aplicația CredIT, disponibilă pe Android și iOS, dezvoltată de Biroul de Credit.

În cazul în care se preferă un raport în format tipărit, acesta se poate cere trimiterea acestuia prin poștă. Se completează o cerere și se trimite la Biroul de Credit, însoțită de o copie a buletinului solicitantului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel