Cum vrea să lupte Facebook cu ”conținutul periculos”
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Facebook se află sub presiune din partea mai multor state după ce a permis manipularea opiniei publice în cazul alegerilor din SUA
Facebook se află sub presiune din partea mai multor state după ce a permis manipularea opiniei publice în cazul alegerilor din SUA
Reţeaua de socializare Facebook a anunţat marţi că intenţionează să angajeze anul acesta 1.000 de persoane în Regatul Unit pentru a lupta împotriva ''conţinuturilor periculoase'', problemă a cărei rezolvare a devenit prioritară pentru compania americană sub presiunea exercitată de numeroase ţări, informează AFP.

Peste jumătate dintre aceşti angajaţi, care vor creşte numărul salariaţilor companiei în Regatul Unit la 4.000 de persoane, se vor ocupa de inteligenţa artificială, realitatea augmentată, dar şi de programe informatice sau de designul de produse, în special pentru filialele Workplace şi WhatsApp, potrivit unui comunicat.

"O mare parte dintre aceste posturi" vor permite punerea la punct ''a instrumentelor şi tehnologiilor care să detecteze şi să suprime într-o manieră proactivă conţinuturile periculoase de pe platforma noastră'', a precizat gigantul din domeniul internetului, care numără 43.000 de angajaţi pe plan global.

"Birourile de la Londra formează un centru pentru echipele care lucrează în domeniul integrităţii comunităţii şi care se ocupă în acelaşi timp de Facebook, Messenger, Instagram şi WhatsApp combătând mesajele de tip spam, precum şi pe cele de hărţuire şi ameninţări", se mai precizează în comunicat.

La Londra se află cel mai mare centru de inginerie al Facebook din afara teritoriului SUA, iar compania este pe cale să construiască noi birouri în două clădiri din cartierul aflat în plină modernizare King's Cross, unde se află sediul unui alt gigant din domeniul internetului, Google. Prima clădire va fi inaugurată anul viitor.

Facebook a fost dat în judecată la un tribunal federal din SUA

Giganţii internetului, în special Facebook şi Google, se află sub presiunea a numeroase guverne pentru a lupta mai eficient împotriva propagării mesajelor de ură în mediul online, a incitărilor la violenţă, apologiei terorismului, dar şi cea a ştirilor false.

Google şi Facebook se află în plină ofensivă strategică atât în cadrul summit-ului de la Davos, cât şi în marile capitale europene unde guverne precum Franţa intenţionează o înăsprire a reglementărilor în privinţa acestor companii.

Directorul Alphabet, compania-mamă a Google, Sundar Pichai a lansat luni un apel către Uniunea Europeană pentru ''o abordare proporţională'' în scopul reglementării inteligenţei artificiale, menţionând problema ''deepfake''-urilor, materiale cu conţinut înşelător generate de un algoritm de inteligenţă artificială, iar în al doilea rând, pentru reglementarea tehnologiei de recunoaştere facială.

Sheryl Sandberg, numărul doi în ierarhia Facebook, urmează, la rândul său, să ţină un discurs la Londra pentru confirmarea creării locurilor de muncă în Marea Britanie, înainte de a porni către Davos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel