Cumpărarea vechimii pentru PENSIE 2021. Cum procedezi
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Cumpărarea vechimii pentru PENSIE 2021. Cum procedezi
Cumpărarea vechimii pentru PENSIE 2021. Cum procedezi
Orice persoana nepensionată poate încheia un contract cu casa teritorială de pensii şi plata sumelor aferente perioadelor care se doresc a fi completate trebuie să se facă până în data de 31 august 2021.

De la 1 septembrie 2021 va intra în vigoare noua legea a pensiilor care prevede deja posibilitatea de a cumpăra vechime pentru pensie.

Vor crește pensiile în 2021? Elena Cristian: Pot să vă dau scris

Legea 127/2019 care o să înlocuiască actuala lege a pensiilor, va oferi posibilitatea oricărei persoane cu un stagiu de cotizare de minim 10 ani să încheie un contract de asigurare socială cu casa de pensii pentru a-şi putea plăti, în rate, raportat la salariul mediu, contribuţiile pentru perioade care nu pot depăşi cinci ani. Perioadele vizate trebuie să fie unele în care nu s-a plătit contribuţia la pensii.

Peroanele care doresc să-și completeze stagiul de cotizare la pensie, au la dispoziție două mecanisme prin care o pot face. Primul este în vigoare din luna septembrie a anului trecut şi se va încheia la 31 august, iar cel de-al doilea va fi disponibil o dată cu intrarea în vigoare a noii legii a pensiilor, de la 1 septembrie, potrivit avocatnet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...


pixel