CUTREMUR cu magnitudinea de 6,3 grade. Află UNDE
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
CUTREMUR cu magnitudinea de 6,3 grade. Află UNDE
CUTREMUR cu magnitudinea de 6,3 grade. Află UNDE
Un cutremur cu magnitudinea 6,3 grade s-a produs joi în insulele Kermadec, un arhipelag al Noii Zeelande, fără ca autorităţile să fi informat despre producerea de pagube materiale sau să emită o alertă de tsunami, relatează EFE.

Seismul s-a produs la 22:56 ora locală (09:56 GMT) iar epicentrul a fost localizat la 10 kilometri sub fundul Oceanului Pacific, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) care supraveghează activitatea seismică din întreaga lume.

Încă o localitate din Ilfov intră în carantină

Cutremurul s-a produs la 961 de kilometri nord-est de Ngunguru, o localitate din nordul Noii Zeelande şi la 1010 de kilometri sud-vest de Nuku'alofa, localitate din insulele Tonga.

Arhipelagul Kermadec, situat între Noua Zeelandă şi insulele Tonga, nu este locuit, cu excepţia personalului de la baza permanentă de pe insula Raoul, unde este amplasată o staţie meteo şi de radio.

La începutul lunii trecute, autorităţile neozeelandeze au activat de două ori alerta de tsunami, ridicată ulterior, după producerea unor seisme puternice unul cu magnitudinea 7,3 în largul coastei nord-orientale şi altul de 8,1 grade în apropiere de insulele Kermadec.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel