Cutremur de 5,8 grade. Clădiri avariate, daune importante VIDEO
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
CUTREMUR în România. Ce magnitudine a avut
CUTREMUR în România. Ce magnitudine a avut
Un cutremur cu magnitudinea de şase grade pe scara Richter s-a produs miercuri dimineaţa în apropiere de Melbourne, în Australia, provocând daune clădirilor şi fiind resimţit în toate statele vecine, informează Reuters.

Epicentrul cutremurului s-a situat în apropierea localităţii Mansfield din statul Victoria, la aproximativ 200 km nord-est de Melbourne, la o adâncime de zece kilometri, a anunţat Geoscience Australia.

Postul de radio 3AW a postat o fotografie cu moloz pe una dintre străzile principale din Melbourne, iar locuitori din părţile de nord ale oraşului au anunţat pe reţelele sociale că au rămas fără curent electric, în timp ce alţii au informat că au fost evacuaţi din clădiri.

Cutremurul a fost resimţit inclusiv în Adelaide, la o distanţă de 800 kilometri, dar şi la Sydney, la 900 km distanţă. Nu există informaţii despre pagube sau răniţi în afara oraşului Melbourne.

Peste jumătate din cele 25 de milioane de locuitori ai Australiei trăiesc în sud-estul ţării, într-un perimetru ce cuprinde oraşele Adelaide, Melbourne şi Sydney.

Primarul din Mansfield, Mark Holcombe, a declarat că în momentul producerii seismului se afla în biroul său de la fermă, de unde a a fugit afară.

Citește și Fenomen necunoscut legat de cutremure! Apare de unde nu te aștepți

"Am mai trecut prin cutremure în străinătate şi mi s-a părut că a durat mai mult decât am experimentat înainte", a declarat Holcombe pentru ABC.

"Un alt lucru care m-a surprins a fost cât de zgomotos a fost. Un huruit ca şi cum a trecut un camion mare". Primarul a spus că nu ştie despre vreo pagubă gravă în apropierea epicentrului cutremurului, deşi unii locuitori au raportat probleme cu telecomunicaţiile.

Nu a fost emisă nici o ameninţare de tsunami pentru continentul australian, insule sau teritorii, potrivit unui comunicat al Biroului australian de meteorologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel