Cutremur în România de peste 3 grade. În ianuarie au fost 24 de seisme
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Cutremur
Cutremur
Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, la ora locală 2:11, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Pe fondul acestui val de seisme, profesorul Gheorghe Mărmureanu a anunțat când va fi un ”mare cutremur” în România.

Seismul de joi a avut loc la o adâncime de 103 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 72 km est de Braşov, 73 km nord-est de Ploieşti, 117 km vest de Brăila, 119 km vest de Galaţi, 121 km sud de Bacău şi 124 km nord de Bucureşti.

Duminică, în aceeaşi zonă seismică, dar în judeţul Vrancea, a avut loc un cutremur de 4,4 grade pe scara Richter.

De la începutul acestui an, în România s-au mai produs 24 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,4 pe Richter.

Cel mai important seism din anul precedent a fost înregistrat pe data de 26 mai şi a avut o magnitudine de 4,7. Mişcarea tectonică a fost resimţită şi la Bucureşti.

Va fi de peste 7 grade

Între timp, profesorul Gheorghe Mărmureanu, personalitate marcantă din domeniul seismologiei, a declarat, recent, că un „mare cutremur” ar urma să aibă loc, în România, în jurul anului 2040.

Citește și CUTREMUR în Vrancea. Ce magnitudine a avut

‘Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc. De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri. Am văzut blocuri care s-au prăbușit, deși altele care erau în proximitate, mai rău construite, nu au căzut. Prin urmare, a depins și de direcția, poziția, cutremurului. Sunt o mulțime de factori cu privire la producerea cutremurelor. Nu este o chestiune de ghicit cum se va întâmpla exact.’, a declarat Prof. Dr. Ing. Mărmureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel