Subvenția la energie. Ministrul Virgil Popescu a făcut un anunț important
Ministrul Energiei, Virgil...
Dincolo de uriașele pierderi de vieți omenești, dincolo de dramele oamenilor care și-au pierdut rude și prieteni, dincolo de suferințele celor care au fost răniți, dar au rămas în viață, cele două țări vor trebui să se confrunte și cu „pierderi economice dificil de estimat, pentru că situația se schimbă, practic, de la oră la oră”, a subliniat Fitch în comunicatul său de presă.
„Potrivit estimărilor noastre, aceste pierderi vor trece de 2 miliarde de dolari, dar ar putea ajunge unge la 4 miliarde de dolari sau mai mult”, a precizat agenția de rating.
Sumele asigurate, mult mai mici
Cu toate acestea, sumele „asigurate sunt mult mai mici”, „din cauza acoperirii reduse de asigurare din regiunile afectate”, explică experții Fitch. Potrivit agenției de rating, acestea ar fi „poate în jur de un miliard de dolari”, o sumă „nu foarte mare în contextul pieței globale de reasigurări”.
Cutremurul care a lovit Turcia și Siria luni a provocat moartea a peste 17.000 de persoane, potrivit ultimului raport publicat joi de autoritățile din cele două țări. Regiuni întregi au fost devastate de cutremure care au lăsat, de asemenea, zeci de mii de răniți și fără adăpost.
O bijuterie arhitecturală
Mai multe situri arheologice au fost afectate în Siria și în special cetatea Alep, o bijuterie arhitecturală a epocii medievale și orașul său vechi, clasificată în 2013 drept Patrimoniu Mondial UNESCO în pericol, după ani de război civil. Ministerul sirian al Sănătății a raportat pagube în provinciile Alep, Latakia, Hama și Tartous, unde Rusia operează o bază navală.
Aproape 3000 de clădiri prăbușite
În Turcia, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că aproape 3.000 de clădiri s-au prăbușit în șapte provincii diferite (2.834 conform AFAD, organismul public turc de gestionare a dezastrelor).
„Acoperirea asigurărilor este, cu siguranță, mai scăzută în cele mai multe zone afectate”, a avertizat Fitch, întrucât schema de compensare a daunelor cauzate de cutremur pentru clădirile rezidențiale din zonele urbane, creată după seismul de la Izmit, din 1999, „nu acoperă pierderile umane” sau „pierderile indirecte”, cum ar fi pierderile din exploatare”.
E obligatorie, dar nu se aplică
Și chiar dacă „asigurarea pentru cutremur este tehnic obligatorie în Turcia”, „de foarte multe ori nu se aplică în practică”. „Ca urmare, multe locuințe nu sunt asigurate, în special în multe zone afectate, unde veniturile mici ale gospodăriilor limitează opțiunile de cumpărare”, a spus agenția de rating.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ministrul Energiei, Virgil...
Este vorba despre o piatră...
Guvernul României a înaintat vineri o nouă ofertă...
Gigantul american Google a...
În timp în Germania, preţurile...
Potrivit secretarului general adjunct al Guvernului,...
Oricum prețurile erau în creștere din cauza secetei, a...
Banca Naţională a României a comunicat cursul de schimb...
Activitatea la metroul...
Profesorul Mircea Coșea se...
Pepsi a avut o prezență...
Conform unui comunicat al...
Prețul carburanților urcă la...
Institutul Naţional de...
Autoritatea Națională Sanitară...
Petrolul brut se îndrepta spre...
O operațiune care va fi urmărită cu atenție de mediul de...
Lira sterlină a crescut joi...
Ministerul Investițiilor și...
Cele mai importante știri la...
Kim Kardashian a participat, la...
Este important ca toți angajații din sectorul public să...