Dacă Donald Trump refuză să plece din Casa Albă. Ce se întâmplă
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Donald Trump și Melania Trump plecând de la Casa Albă
Donald Trump și Melania Trump plecând de la Casa Albă
Donald Trump și-a declarat prematur victoria în timp ce voturile însă se numără iar cifrele arată din ce în ce mai clar că Joe Biden este pe cale să devină noul preșetinte al Statelor Unite ale Americii.

Pe măsură ce numărarea voturilor se apropie de final, Trump devine din ce în ce mai vehement în a afirma că alegerile sunt trucate și că voturile lui sunt furate, și vrea să demareze mai multe procese prin care să conteste rezultatele votului, ceea ce arată că acesta ar face orice ca să nu piardă funcția de preledinte al SUA.

În cazul în care Donald Trump, într-un final, va pierde alegerile și va refuza să părăsească Casa Albă, ce se va întâmpla?

Unde s-a ajuns! Donald Trump AMENINȚAT: Te dăm AFARĂ

Cel de-al 20-lea amendament al Constituției SUA prevede că  cel care își pierde mandatul prezidențial pe 20 ianuarie la prânz și în cazul în care acesta refuză să place din Casa Albă atunci serviciile secrete îl vor scoate afară.

"Serviciile secrete l-ar însoți și îl vor trata ca pe orice bătrân care s-a rătăcit pe proprietate", a declarat pentru Newsweek un fost oficial implicat în procesul de tranziție dintre fostul președinte Barack Obama și Trump.

Și dacă Trump participă sau nu la ceremonia Zilei de inaugurare este irelevant pentru transferul efectiv al puterii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel