Dacia Jogger, scor prost la testele de siguranță
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Dacia Jogger a obținut doar o stea
Dacia Jogger a obținut doar o stea
Celebra revistă revistă britanică Top Gear a prezentat recent rezultatele testelor de impact Euro NCAP pentru Dacia Jogger, iar scorul este unul foarte slab.

În cele mai recente teste de impact Euro NCAP, nota Dacia Jogger a fost scăzută din cauza lipsei sistemelor de asistență în materie de siguranță, cum ar fi frânarea cu recunoaștere a pietonilor. Deși rezultatele generale la testele de impact pentru pasagerii adulți și copii au fost mai bune, sistemul de punctaj NCAP înseamnă că Jogger primește doar o singură stea.

Punctajul său se bazează în mare parte pe cel al vechiului Sandero Stepway, deoarece mașinile au o platformă comună, Euro NCAP efectuând o serie de teste pentru a verifica dacă rezultatele pot fi preluate.

Stepway a obținut de fapt două stele anul trecut, dar Jogger "folosește marja mică pe care o avea Sandero" pentru a obține acest calificativ, din cauza faptului că nu există un avertizor de centură de siguranță la ultimul rând de scaune al versiunii cu șapte locuri. 

Câte autoturisme Dacia Spring au cumpărat românii

Dacia înregistrează o serie de scoruri nu foarte bune, cu Spring și Logan MCV obținând în 2021 calificative de una și, respectiv, două stele. Duster a obținut trei stele atunci când a fost testat în 2017, dar testele Euro NCAP au devenit mai stricte în cei cinci ani de atunci.

"Siguranța a evoluat", a declarat Michiel van Ratingen, secretarul general al Euro NCAP, atunci când ratingul Stepway a fost confirmat anul trecut, "iar cei mai mari pași înainte se fac acum prin utilizarea tehnologiei de vârf pentru a preveni producerea accidentelor”.

În mod clar, Dacia și-a găsit piața și se ține de ea, dar un rating de două stele arată puțină ambiție, chiar și pentru un produs low-cost, sunt de părere jurnaliștii Top Gear.

Ar putea fi mai rău, totuși. La sfârșitul anului 2021, Renault Zoe a primit un rating de zero stele după ce a fost testat din nou pentru noile reglementări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel