Dai MEDITAȚII? TREBUIE să ȘTII acest lucru
Autor: DCBusiness Team | 16 sep, 21:28
ANAF atrage atenția celor care dau meditații
ANAF atrage atenția celor care dau meditații
Agenția Națională de Administrare Fiscală atenționează, printr-un comunicat de presă, că persoanele care realizează venituri din meditații au obligația de a se înregistra fiscal și de a declara veniturile realizate.

ANAF informează contribuabilii și vine în sprijinul acestora, în vederea conformării voluntare la declararea și plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat general consolidat.

Instituția reamintește persoanelor fizice care realizează venituri din meditații că au obligația de a se înregistra fiscal și de a îndeplini obligațiile declarative și de plata, în condițiile legii.

Lista AMENZILOR pentru angajatori. De la 3.000 la 200.000 de lei

Veniturile din meditații se încadrează în categoria veniturilor din activități independente, fiind reglementate de prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare (Titlul IV - Capitolul ÎI).

G Ad:

Persoanele care realizează venituri din meditații au obligația de a depune la organul fiscal Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), în termen de 30 de zile de la dată începerii activității, în vederea declarării veniturilor estimate (definitivarea impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii, datorate în condițiile legii, funcție de situația fiscală concretă, se realizează în anul fiscal următor, până la termenul limita de depunere a declarației).

Ştiri Recomandate

Lovitură după lovitură. ROBOR, imposibil de stăvilit

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

ONU avertizează! Foametea lovește această țară

Mai mult de jumătate din populația Afganistanului este...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro