Daniel Zamfir: Legea prosumatorilor a trecut de comisii. Noutățile după reexaminare
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Daniel Zamfir / Foto: Rudolf Andreescu
Daniel Zamfir / Foto: Rudolf Andreescu
EXCLUSIV
Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice, industrii și servicii din Senatul României, a avut o intervenție interesantă la evenimentul Energy Forum, Ediția a XI-a, organizat de DC Media Group.

.În intervenția sa, senatorul Daniel Zamfir a subliniat măsurile concrete luate prin proiectul de lege privind prosumatorii, care a fost votat în cadrul Comisiei economice reunite cu Comisia de Energie din Senat, lege care a fost trimisă la reexaminare ce către președintele statului. Senatorul a evidențiat faptul că acest proiect de lege permite persoanelor fizice și juridice care utilizează panouri solare pentru producerea de energie electrică să își compenseze energia electrică produsă versus consumată.

"Este un subiect de mare interes pentru absolut toți cei care ne urmăresc, pentru că dincolo de acele proiecte majore care trebuie făcute pentru stocarea energiei electrice, este o soluție de viitor. Dar cel mai important lucru este că mâine putem face un lucru concret", a declarat Zamfir.

Senatorul a subliniat că legea prevede posibilitatea compensării cantitative sau financiare a energiei electrice produse, încurajând astfel consumatorii casnici, companiile și instituțiile publice să devină prosumatori de energie regenerabilă.

"Am adăugat astăzi la acest proiect de lege și instituțiile publice, deci vrem să încurajăm instituțiile publice să folosească această energie regenerabilă. Este absolut de neimaginat să nu pui panouri solare pe clădirea Parlamentului, a Guvernului și alte ministere, școli, spitale și așa mai departe pentru a folosi energia solară în timpul zilei", a explicat Zamfir.

El a insistat asupra importanței utilizării energiei solare în timpul zilei, când instituțiile publice desfășoară activități, și a propus stimularea și chiar obligarea acestora de a deveni prosumatori de energie solară.

"Eu aș îndemna pe absolut toată lumea care își dorește să își monteze panouri solare la instituțiile publice. Eu chiar i-aș obliga să facă lucrul ăsta", a afirmat Zamfir.

Senatorul a subliniat că această măsură ar putea contribui la degrevarea rețelelor de energie electrică și ar reduce costurile asociate transportului energiei, promovând în același timp utilizarea energiei regenerabile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel