Datoriile statului care apasă zi de zi pe umerii cetățenilor. Bogdan Chirieac: Este nevoie de o reformă profundă
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Bogdan Chirieac
Bogdan Chirieac
Având în vedere situația cu care se confruntă România prin datoria imensă tot mai scumpă, toate litigiile păguboase ale statului reprezintă încă o bilă neagră pentru progresul economic și social al țării.

Acesta este și subiectul pe care jurnalistul Bogdan Chirieac l-a dezvoltat în cadrul intervenției sale de pe postul de televiziune Antena3, miercuri seara. El a ținut să sublinieze faptul că pentru această situație, care se complică pe zi ce trece, vinovatul este însuși statul român.

”Antreprenorii români au luat-o mult înaintea statului, ca urmare ce vedem, justiția este nefuncțională, administrația neperformantă, principalele sistemele ale statului: apărare, sănătate, educație sunt puțin funcționale sau nefuncționale, în ciuda fondurilor uriașe pentru care sunt alocate. Pentru asta este nevoie de o reformă profundă care nu se va face în niciun caz anul acesta și în cel mai bun caz ea poate fi începută anul viitor dacă președintele, Guvernul și Parlamentul sunt de aceeași parte a baricadei”, afirmă Bogdan Chirieac.

De asmenea, această povară ar fi putut fi evitată dacă o reformă nu ar fi fost împiedicată, în mai multe rânduri, de către anumiți șefi de stat, susține Bogdan Chirieac.

”În timpul domnului Iohannis nu s-am mai întâmplat același lucru dar nici nu a făcut nimic pentru a începe reforma, deci ceea ce vedem acum este un microcosmos față de lucrurile uriașe care se întâmplă zi de zi și ne întârzie dezvoltarea. Apropo, ceea ce s-a decis astăzi în CSAT (n.r. noi măsuri de întărire a Forțelor Armate Române) nu poate fi dus la îndeplinire de actualul stat, este nevoie de bani, de înzestrare, de un cadru, nu știm cum este cu pensionarea anticipată, sunt foarte multe lucruri care s-au aglutinat în acest an”, a conchis acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel