Preşedintele NU a spus adevărul de 15 ori pe zi în 2018
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Președintele Statelor Unite, Donald Trump
Președintele Statelor Unite, Donald Trump
În 2018, președintele Statelor Unite, Donald Trump a spus public neadevăruri cam de 15 ori pe zi. O medie calculată de jurnaliștii de la The Washington Post.

Un program special a strâns și verificat toate declarațiile suspecte ale liderului de la Casa Albă, stabilind că, în total, președintele american a făcut afirmații lipsite de fundament de 7600 de ori. De aproape trei ori mai mult decât în 2017 (1989 ori).

The Washington Post notează că Trump a început 2018 la fel ca 2017, dar în mai ”s-a aprins”, astfel că a ajuns și la 200-250 de declarații false pe lună. Numărul lor s-a dublat în iunie, când s-au înregistrat 500 de astfel de afirmații.

De la 200 la 1200 pe lună

În septembrie, au existat deja 600 de neadăruri rostite de șeful administrației americane, 1200 în octombrie și 900 în noiembrie. Ultima lună a fost marcată doar de 200 de declarații false.

Programul a stabilit, de asemenea, că aproape un sfert dintre ”minciuni” au fost făcute în timpul campaniei electorale, cam tot atât în dialogurile lui Trum cu jurnaliștii și în jur de 17% pe Twitter.

Citește și Donald Trump s-a lăudat cu un acord care nu există

Aceste spuse ale președintelui SUA se referă arât la evenimente neînsemnate, cât și la cele serioase. Printre altele, el exagerează aproape întotdeauna când vorbește despre indicatori economici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel