De ce a DEMISIONAT preşedintele gigantului farmaceutic Sinopharm
13 ian, 09:52, de  Antonia Popescu
Li Zhiming, preşedintele gigantului farmaceutic de stat chinez Sinopharm, singura companie care a reuşit până în acest moment să obţină aprobarea autorităţilor de resort din China pentru vaccinul său anti-COVID-19, a demisionat "din motive personale", potrivit unei informări transmise de companie Bursei din Hong Kong, relatează miercuri EFE.
De ce a DEMISIONAT preşedintele gigantului farmaceutic Sinopharm
De ce a DEMISIONAT preşedintele gigantului farmaceutic Sinopharm

Într-un comunicat, Sinopharm anunţă că Li Zhiming încetează să mai fie preşedintele consiliului director, dar "el a confirmat că nu are niciun dezacord cu conducerea şi că niciun aspect legat de demisia sa nu are de ce să atragă atenţia acţionarilor şi creditorilor companiei". "Compania continuă să-şi desfăşoare activitate în mod normal", adaugă textul.

VACCINUL Moderna a ajuns în România! Este primul lot

În acelaşi comunicat, Sinopharm mai anunţă numirea lui Yu Qingming, până acum director executiv, în calitate de nou preşedinte al consiliului director.

Acţiunile companiei tranzacţionate la bursa din Hong Kong au pierdut miercuri 1,8% din valoarea lor la ora locală 14:00 (06:00 GMT).

Într-o altă notă transmisă marţi parchetului din Hong Kong, compania a anunţat că Li Hui, director general al uneia dintre filialele Sinopharm, Corporaţia Naţională a Medicamentelor din China (CNCM), a demisionat la rândul lui, evocând tot "motive personale", lucru care - potrivit conducerii filialei - "nu va avea efecte adverse tangibile în activităţile" acestei firme.

Companii farmaceutice chineze au dezvoltat mai multe vaccinuri împotriva COVID-19, dar până în prezent autorităţile de la Beijing au autorizat pentru comercializare şi administrare numai un vaccin produs de compania Sinopharm. Alte două vaccinuri ale aceleiaşi companii, plus altele dezvoltate de companii diferite, au fost folosite în China doar în mod excepţional.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ce se întâmplă cu persoanele care ajung cu avionul în SUA

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat joi că o...

CEZ acordă o REDUCERE pentru anumiți clienți

Furnizorul de energie CEZ va reduce cu un ban pe kWh,...

Atenționare ANM: Cod GALBEN de VÂNT și CEAȚĂ în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara...

FNUPR: Va duce PENSIONARII sub pragul SĂRĂCIEI

Federaţia Naţională "Unirea" a Pensionarilor din România...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro