Fermierii care cultivă tomate în spaţii protejate şi care au aplicat pentru a beneficia de ajutorul de minimis de cel mult 15.000 de euro ce se acordă anul acesta îşi vor putea valorifica produsele şi în perioada 1-15 iunie, se arată într-un proiect de HG aflat în dezbatere publică. Potriivit legislaţiei în vigoare, perioada de valorificarea a producției prevăzute se face în perioadele ianuarie-mai inclusiv și/sau noiembrie - 20 decembrie inclusiv.
"În primăvara anului 2019, pe fondul unei nebulozități accentuate în perioada înfloririi și a temperaturilor scăzute înregistrate până în apropierea datei de 1 aprilie, necorelate cu factorii de creștere și dezvoltare, a avut loc o decalare a perioadei de vegetație și întârzierea tuturor celorlalte fenofaze. Astfel, înflorirea și legarea întârziată au determinat fructificarea și coacerea tardivă a fructelor", se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.
Citește și:Sfaturi de la cunoscători. Care sunt cele mai profitabile roșii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Andrei Caramitru trage un...
Infinexa a deschis procedura de faliment pentru compania Blue Air Aviation,...
Consiliul Concurenţei...
Firmele cu afaceri peste 1...
Executivul condus de Ilie...
Piața imobiliară crește cu...
Ministerul Dezvoltării și...
România împrumută până la 5...
Organizaţia Ţărilor...
Un număr de 1,1 milioane de...
Suedia respinge categoric ideea...
Autoritatea Naţională pentru...
Deficitul balanţei comerciale...
Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la...
Unicornul european Revolut își ridică miza: vrea...
OpenAI pregătește lansarea unui browser AI care...
Trump impune noi tarife vamale...
Sub presiunea lui Donald...