Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Noua tulpină care a apărut în sud-estul Angliei în septembrie provoacă îngrijorări deosebite, ceea ce a dus la un lockdown de urgență a Londrei în prag de Crăciun și determinând țări, printre care Canada, Franța și Germania, să oprească zborurile și să suspende legăturile feroviare.
De ce această mutație este alarmantă?
Supranumită „descendența B.1.1.7”, tulpina a suferit aproape o 12 modificări genetice de la virusul care a apărut în Wuhan, China la sfârșitul anului 2019 - mult mai mult decât în mod obișnuit. Aceasta include schimbări în domeniile cheie ale virusului implicate în capacitatea sa de a infecta oamenii. Analiza preliminară din Marea Britanie sugerează că poate fi cu 70% mai virulent decât alte tulpini SARS-CoV-2 circulante și poate contribui la creșterea exponențială a numărului de cazuri din țară. Maria van Kerkhove, conducătorul tehnic al Organizației Mondiale a Sănătății la Covid-19, a declarat pentru BBC pe 20 decembrie că OMS lucrează pentru a înțelege în ce măsură virusul se poate răspândi mai ușor, alături de alți factori comportamentali umani care ar putea conduce la transmitere. De asemenea, analizează dacă mutația provoacă forme mai severe ale bolii și poate ocoli anticorpii generați de vaccinare.
Ce se știe despre când a apărut?
Cele mai vechi două exemplare cunoscute au fost colectate la sfârșitul lunii septembrie în Londra și zona din apropiere de Kent, iar cazurile au continuat să fie găsite până la începutul lunii decembrie. Unul dintre motivele pentru care noua tulpină a proliferat a fost că apariția sa a coincis cu sezonul rece asociat în mod tradițional cu creșterea amestecului familial și social. Oamenii de știință au emis ipoteza că tulpina ar fi putut rezulta din transmiterea virusului de la un pacient infectat cronic.
PANICĂ. Londonezii FUG din ORAȘ după cel mai recent anunț al lui Boris Johnson VIDEO
Cât de repede s-a răspândit?
Începând cu 15 decembrie, 1.623 probe de virus au fost identificate ca aparținând liniei B.1.1.7. Dintre acestea, 519 au fost colectate de la pacienții din zona Londrei, 555 în Kent și 545 în alte regiuni ale Regatului Unit, inclusiv Scoția și Țara Galilor. De asemenea, au fost identificate cazuri în Danemarca, Olanda, Belgia și Australia. Deoarece doar aproximativ 10% din probele SARS-CoV-2 de la pacienții din Marea Britanie suferă secvențierea genetică, numărul cazurilor cunoscute este o subestimare a numărului real de infecții. Ratele de infecție în zonele în care tulpina a circulat au crescut mai repede decât era de așteptat. O analiză suplimentară a constatat că tulpina are o rată de transmisie mai mare decât alte variante în circulație. Paul Hunter, profesor de medicină la Școala de Medicină Norwich a Universității din East England, a declarat pentru Science Media Center că noua variantă este responsabilă pentru 62% din infecțiile cu SARS-CoV-2 din Londra în săptămâna care se încheie pe 9 decembrie, până de la 28% din infecțiile de la începutul lunii noiembrie.
Vaccinurile vor mai fi eficiente?
În prezent nu se știe în ce măsură SARS-CoV-2 poate evolua pentru a scăpa de imunitatea indusă de infecție sau vaccinare. Sunt în curs studii pentru a se înțelege acest lucru mai bine. Van Kerkhove, OMS, a declarat pentru BBC că informațiile actuale sugerează că noua variantă nu are niciun impact asupra vaccinurilor. De-a lungul timpului, pe măsură ce apar mai multe mutații, este posibil să fie necesară modificarea vaccinurilor. Acest lucru se întâmplă și cu gripa sezonieră, care suferă mutații în fiecare an, iar vaccinul este ajustat în consecință. Spre deosebire de gripă, coronavirusurile nu suferă mutații la fel de repede ca virusul gripei. Vaccinurile Covid-19 care până acum s-au dovedit eficiente în studii pot fi modificate cu ușurință, dacă este necesar, scrie jurnalul medical BMJ, pe 16 decembrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...