De ce este bine să plăteşti cu cardul şi nu cash. Explicaţia de la ANAF
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
ANAF recomandă plățile cu cardul la cumpărături
ANAF recomandă plățile cu cardul la cumpărături
Şeful ANAF recomandă plata cu cardul: Eu asta fac de foarte mulţi ani, plătesc cu cardul şi atunci ştiu foarte clar că suma intră în contul bancar şi trebuie să fie fiscalizată

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a recomandat românilor să folosească cardul bancar la cumpărături, în acest fel sumele fiind fiscalizate. Heiuş a precizat că sunt peste 590.000 de case de marcat deja logate la serverele ANAF.

Întrebat miercuri seară, la Digi 24 ce se întâmplă cu bonurile de casă, de ce unii comercianţi nu emit astfel de bonuri, Lucian Heiuş a sfătuit românii să folosească cardul bancar când achită cumpărăturile.

”Legea prevede clar, trebuie să bată în casă orice produs pe care îl comercializează şi să ofere bonul celui care face cumpărătura. Mulţi nu cer acest bon. Eu recomand şi eu asta fac de foarte mulţi ani, plătesc cu cardul şi atunci ştiu foarte clar că în  momentul în care am plătit cu cardul suma intră în contul bancar şi trebuie să fie fiscalizată, nu mai există nicio altă variantă”, a declarat Lucian Heiuş.

Şeful ANAF a precizat că se doreşte ca toate casele de marcat din România să fie logate la serverele ANAF şi că o mare parte din cele existente sunt deja logate.

Viena redevine cel mai agreabil oraş din lume

”Avem la ora actuală 598.000 de case de marcat care sunt deja logate la serverele ANAF-ului. Cred că sunt în România cam 620.000 de case de marcat. Ne apropiem încet-încet să logăm cam toate casele de marcat. Aşteptăm să se termine şi o aplicaţie care să ne permită să navigăm în aceste case de marcat ca să vedem la ce oră, ce bonuri au bătut,  să vedem dacă sunt încasări fluctuante sau din continue aşa cum ar fi normal”, a mai declarat Heiuş.

Preşedinte Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, a declarat, miercuri seară, că Direcţia de control venituri din cadrul instituţiei pe care o conduce are doar 30 de echipe pe teren, care trebuie să verifice peste 500.000 de contribuabili şi firme, dar că îşi propune ca numărul acestor echipe să crească şi să ajungă în luna iulie la 70. Heiuş a precizat că 80 la sută dintre procesele în care sunt contestate deciziile emise de inspectorii fiscali sunt câştigate de ANAF.

Lucian Heiuş a declarat că este imposibil să fie făcute verificări la peste 500.000 de contribuabili. ”Această Direcţie generală de control venituri a făcut o analiză pe nişte aplicaţii informatice şi au ieşit aceste sume (să fie verificaţi 561.000 de contribuabili şi firme – n.r.). Este imposibil să verificăm pe toţi, bineînţeles că începem de la cele mai mari sume, de la diferenţe mari, semnificative şi coborâm până ne permite resursa pe care o avem. Astăzi, lucrează la această Direcţie efectiv pe teren, cred că vreo 30 de echipe, foarte puţine. Vreau să ajungem în luna iulie să avem 70 de echipe, în lunile următoare să creştem, iar în anii următori, acest departament de verificare a veniturilor să capete o importanţă semnificativă”, a declarat Heiuş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...

China: Economia a depășit așteptările în primul trimestru

Sunt date statistice care își vor influența cu precădere...

Ministerul Finanţelor, anunţ despre ratingul României

Agenția de rating S&P a reconfirmat în data de 12...

Ryanair, anchetată în Italia pentru practici neconcurențiale

Autoritatea italiană de reglementare în domeniul...

Planul Volkswagen de reducere a costurilor

Grupul Volkswagen a întocmit un plan de reducere a...


pixel