Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Directorul general al Nvidia, Jensen Huang, a declarat sâmbătă că, în ciuda unor posibile restricții mai stricte impuse de administrația SUA în domeniul exporturilor de produse avansate de calcul, cooperarea globală în tehnologie va continua, relatează Reuters.
În primul său mandat, fostul președinte american Donald Trump a introdus restricții privind vânzarea tehnologiei americane către China, invocând motive de securitate națională – o politică menținută și de președintele Joe Biden. Aceste limitări au obligat Nvidia, cel mai important producător mondial de cipuri utilizate în aplicații de inteligență artificială, să își ajusteze oferta de produse pentru piața din China.
„Colaborarea globală deschisă în domeniul matematicii și științei există de foarte mult timp. Este fundamentul progresului social și al avansului științific,” a afirmat Huang în timpul unei vizite la Hong Kong.
El a adăugat că această cooperare „va continua. Nu știu ce se va întâmpla cu noua administrație, dar indiferent de situație, vom echilibra respectarea legilor și politicilor cu progresul tehnologic și cu sprijinul acordat clienților noștri din întreaga lume.”
Jensen Huang a făcut aceste declarații în hub-ul financiar global după ce a primit un doctorat onorific în inginerie de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong Kong.
În timpul vizitei, Huang a participat la o discuție deschisă cu Harry Sham, președintele Consiliului Universității, în fața unui public format din studenți și academicieni.
Întrebat despre cerințele energetice mari ale unităților de procesare grafică (GPU), componente-cheie în inteligența artificială, Huang a răspuns: „Dacă lumea folosește mai multă energie pentru a alimenta fabricile de AI, atunci devenim o lume mai bună.”
AI poate contribui, de exemplu, la descoperirea unor metode noi de stocare a dioxidului de carbon, la proiectarea unor turbine eoliene inovatoare sau la dezvoltarea unor materiale avansate pentru stocarea energiei, a explicat acesta.
Huang a sugerat ca supercomputerele AI să fie amplasate în zone ușor separate de rețelele energetice convenționale, utilizând surse de energie regenerabilă și fiind situate departe de populație.
„Speranțele și visele mele sunt ca, în final, să realizăm cu toții că utilizarea energiei pentru inteligență este cea mai bună utilizare a energiei pe care o putem imagina,” a spus Huang.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...