De ce sunt carantinate persoanele nevaccinate la intrarea în ţară. Explicația Ministerului Sănătății
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
De ce sunt carantinate persoanele nevaccinate la intrarea în ţară. Explicația Ministerului Sănătății
De ce sunt carantinate persoanele nevaccinate la intrarea în ţară. Explicația Ministerului Sănătății
Ministerul Sănătăţii a prezentat motivele pentru care persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boala COVID-19 în ultimele şase luni trebuie să stea în carantină la sosirea în România.

„Diferenţa dintre o persoană vaccinată sau care a avut COVID-19 în ultimele 6 luni şi o persoană care nu s-a aflat în niciuna dintre cele două situaţii constă în lipsa totală a protecţiei faţă de infecţie la cea din urmă”, transmite Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat de presă.

Persoanele nevaccinate, care nici nu au trecut prin boală, au cel mai mare risc de a se infecta, este justificarea oferită de Ministerul Sănătății.

OMS a ajuns la o concluzie DELOC LINIȘTITOARE despre OMICRON

„O persoană total neprotejată are cel mai mare risc de a se infecta. Efectuarea testului PCR în perioada asimptomatică în cazul acestor persoane este mai puţin concludentă, deoarece în zilele care urmează testării, acea persoană poate să dezvolte simptomatologie specifică COVID-19.  

La persoanele cu un anumit grad de protecţie, conferită de vaccin sau de trecerea prin boală, posibilitatea îmbolnăvirii este mult redusă iar un rezultat negativ la testarea PCR este mult mai concludent.  Chiar şi în cazurile rare în care şi vaccinaţii şi foştii bolnavi se infectează cu o nouă tulpină, protecţia pe care o au deja face ca organismul lor să se apere eficient şi contagiozitatea lor să fie redusă, ceea ce nu se întâmplă în cazul persoanelor total neprotejate”, este mesajul Ministerului Sănătății.

Sunt exceptate de la măsura carantinării persoanele care vin în România pentru că au de susţinut examene, cei care prezintă rezultatul unui test PCR, dar şi angajaţii vaccinaţi din sistemul de apărare sau de ordine publică, dacă sunt vaccinaţi, şi vin în interes profesional.

Persoanele vaccinate sau trecute prin boală nu vor fi supuse carantinării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel